Inspecţia Judiciară: Afirmaţiile lui Bercea la adresa L. Stanciu şi a C. Kovesi sunt nefondate, au afectat independenţa justiţiei

Data publicării:
crop CSM

Membrii Inspecţiei Judiciare au emis o concluzie de apărare a independenţei sistemului judiciar şi au întocmit un raport care va fi analizat mâine în şedinţa CSM.

Singura posibilitate legală de apărare a independenţei justiţiei este emiterea unui punct de vedere public, asumat de CSM, prin care să condamne aceste afirmaţii făcute de Sandu Anghel.

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut Inspecţiei Judiciare să facă verificări în vederea apărării independenţei justiţiei, după ce au fost făcute declaraţii referitoare la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus în 19 iunie, înainte de a fi audiat la DNA în dosarul în care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenţă care ar fi fost comise de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţinea că ar fi implicat în acest caz. Declaraţiile au fost făcute în timp ce Bercea Mondial era în duba cu care fusese adus de la Penitenciarul Colibaşi şi urma să fie dus în faţa procurorilor structurii centrale a DNA pentru a da declaraţii. 

Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat la Digi24 că afirmaţiile făcute de Sandu Anghel la adresa sa sunt mincinoase şi au scopul de a-i ştirbi imaginea personală, dar şi pe cea de instituţiei pe care o conduce.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri