Inspecţia Judiciară verifică activitatea DIICOT din perioada când procuror-şef era Alina Bica

Data publicării:
alina bica trista - 6457883-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

 

Inspectorii judiciari vor verifica, începând din 16 martie, eficiența managerială și modul în care angajații DIICOT și-au îndeplinit atribuțiile, controlul urmând să aibă loc atât la Structura centrală, cât și la Suceava.

Potrivit reprezentanților Inspecției Judiciare, activitatea Structurii centrale a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) urmează să fie analizată de șase inspectori.

Pe de altă parte, la DIICOT Suceava vor fi trimiși doi angajați ai Inspecției Judiciare.

Controlul inspectorilor judiciari va începe pe 16 martie și se va încheia în 27 martie.

Reprezentanții Inspecției Judiciare au precizat că activitatea Structurii centrale a DIICOT nu a mai fost verificată din anul 2006.

Ministerul Justiţiei a demarat, luni, procedura de selecţie a viitorului procuror-şef al DIICOT, după ce funcția a rămas vacantă în urma arestării Alinei Bica în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

Funcţia de şef al DIICOT este asigurată interimar de procurorul şef adjunct, Giorgiana Hosu.

Alina Bica a fost instalată la conducerea DIICOT în mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.

În 24 noiembrie 2014, preşedintele a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror-şef al DIICOT a Alinei Bica, în urma demisiei acesteia din funcţie. Bica a demisionat de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al direcţiei în 21 noiembrie, după ce a fost reţinută de procurorii DNA, o zi mai târziu fiind arestată preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri