Sorin Oprescu, dus de urgență la spital

Data publicării:
SORIN OPRESCU 2 AGERPRES-1

ACTUALIZARE 24:00  „S-au constatat, în urma analizelor făcute, nişte modificări EKG şi o enzimă cardio - troponină, aşa cum mi-a spus domnia sa, foarte ridicată, care nu e decât indicele unui infarct. Este pe fondul stresului şi stresul a fost ridicat azi în urma apariţiilor la televiziuni a unei motivări a Curţii de Apel. Cei de aici îl au în supraveghere, domnia sa a solicitat să fie adus înapoi. Există posibilitatea să fie dus la Floreasca pentru o intervenţie. Nu ştiu cât poate o persoană care ştie că riscă să facă infarct să se odihnească”, a declarat avocatul său, Viorel Mocanu.

Actualizare 19:30. Sorin Oprescu a fost readus în Arestul Preventiv al Poliției Capitalei. Medicii au observat că el are o stare de rău. Potrivit surselor, Sorin Oprescu avea o tensiune foarte ridicată, dar medicii au spus că s-a ajuns aici pentru că este insulino-dependent. Specialiștii au considerat însă că nu îi este pusă viața în pericol dacă va sta și următoarele zile în arest preventiv. Primarul suspendat trebuie însă să ia noi medicamente.


Actualizare 19:05. Sorin Oprescu a fost internat în spital, în urmă cu circa 40 de minute. Primarului suspendat al Capitalei i s-a făcut rău după ce Curtea de Apel a dat publicității motivarea în cazul menținerii arestului preventiv, spune surse Digi24.

Sorin Oprescu ar fi spus că nu mai poate respira, spun aceleași surse, și a fost transportat cu o dubă a Poliției, pentru a economisi timp, la Spitalul ”Sfântul Ioan”. 

El se afla de două săptămâni în arest preventiv.

Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu, a confirmat la Digi24 că acesta a fost des de urgență la spital, însă nu a fost informat la ce unitate de primiri urgențe.

„Eu am fost să refac grefa cu dumnealui și motivul pentru care am fost în imposibilitate să fac această grefă a fost acesta. Nu s-a folosit niciunul din serviciile publice, tocmai pentru ca presa să nu dea buluc. În acest moment nu ştim nici afecţiunile”, a declarat Viorel Mocanu, pentru Digi24.

„Nu pot să nu cred că nu l-a afectat motivarea Curții”, a declarat Viorel Mocanu.


În motivarea deciziei luate de Curtea de Apel București prin care Sorin Oprescu era menținut în arest preventiv apare informația că primarul general suspendat ar fi susținut în fața instanței de judecată faptul că mai multe persoane, printre care și jurnaliști, ar fi venit în repetate rânduri la biroul său din Primăria Capitalei cu informații „pe surse” potrivit cărora ar urma să fie arestat.

Judecătorul de drepturi și libertăți a cerut lămuriri de la Sorin Oprescu, iar acesta ar fi spus că în principal jurnalistul Rareș Bogdan venea cu astfel de informații și chiar și Cozmin Gușă i-ar fi prezentat astfel de zvonuri.

Potrivit motivării, și alte persoane i-ar fi spus lui Sorin Oprescu nu doar o dată că i s-ar pregăti un dosar penal, acesta nominalizându-l și pe președintele CJ Ilfov, însă a precizat că nu a dat niciodată crezare unor astfel de zvonuri.

Cu toate acestea, întrebat de ce a angajat un avocat specializat pe materie penală în urmă cu un an, el a spus că s-ar fi temut de anumite provocări, dar și pentru că văzuse un sondaj de opinie care arăta că este al doilea favorit pentru Președinția României și a considerat că ar putea fi supus unor provocări. 

Sorin Oprescu nu a precizat în declarația dată în fața instanței când au venit aceste avertizări. El a mai făcut o apreciere generală că timp de șapte ani cât a condus primăria a trăit „între agonie și extaz”, iar că în ultimii doi ani de zile îi dădea afară pe cei care îi spuneau că „va fi arestat a doua zi”. Primarul a adăugat că aceste avertismente s-au întețit în ultimii doi ani, dar că nu le-a dat crezare.

Citiți și

STENOGRAME. Sorin Oprescu ar fi plătit taxe de protecţie la Curtea de Conturi

SONDAJ. Ce primar își doresc bucureștenii și ce cred despre Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a mulțumit când i-a fost înmânată mita pentru lucrările de la palatul Mogoșoaia

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, în urma unei decizii a Tribunalului București, decizie menținută pe 14 septembrie de Curtea de Apel București.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

„Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar”, precizează DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri