Ioan Stanomir: Preşedintele poate suspenda un ministru împotriva căruia s-a deschis urmărirea penală 

Data publicării:
ionut stanomir captura

DNA a anunțat vineri că ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, este pus sub acuzare pentru trafic de influență. Când era primar în Slatina, acesta lua comision de 20% din contractele publice, susțin procurorii.

Potrivit lui Ioan Stanomir, preşedintele României poate, conform Constituţiei, să suspende un ministru împotriva căruia s-a deschis urmărirea penală.

„Preşedintele poate, subliniez, poate suspenda un ministru împotriva căruia s-a deschis urmărirea penală. Ţinând seama de natura faptelor pe care domnul Darius Vâlcov este acuzat că le-a comis, prezenţa sa în fruntea unui minister precum cel pe care îl coordonează acum nu se mai justifică. Aş spune că este o incompatibilitate morală şi juridică”, a spus specialistul în drept constituţional.

„Datoria preşedintelui, ca garant al Constituţiei, este să dispună suspendarea din funcţie. Sunt fapte de corupţie care pun un semn grav de întrebare asupra capacităţii ministrului Vâlcov de a-şi îndeplini cu bună-credinţă atribuţiile. Este ca şi cum lupul ar fi pus paznic la stână”, a mai spus Ioan Stanomir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri