Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, adus la audieri: „Ce-i aia baron?”

Data publicării:
audieri

Actualizare 17.10: Ionesie Ghiorghioni a fost adus de mascați la sediul DNA Timișoara, unde va fi audiat.

Vicepreședintele CJ Caraș-Severin a spus că flagrantul este o înscenare, dar nu a spus din partea cui. Întrebat de jurnaliști dacă se consideră un baron local, el a răspuns: „Ce-i aia baron?”.

Ionesie Ghiorghioni a mai spus că cei 20.000 de lei din revistă nu erau ai lui. „Dacă este un martor să spună că eu am cerut 10%, să vină!”, a spus vicepreședintele CJ Caraș-Severin.

Întrebat cine i-a pus pe birou revista cu 20.000 de lei înăuntru, el a spus: „O să auziți”, adăugând că acea persoană era prezentă în atunci când au intervenit procurorii.

Pe de altă parte, jurnaliștii l-au întrebat dacă se așteaptă la o măsură preventivă pe numele lui, după audieri, însă Ionesie Ghiorghioni nu a știut ce să răspundă: „Sincer, nu cunosc procedurile și nu prea știu ce se întâmplă. Vedem după parcurgerea procedurilor... Eu cred în cei care judecă că vor analiza bine evenimentele”.  


Banii ar fi fost puși într-o revistă care i-ar fi fost înmânată vicepreședintelui Ghiorghioni de către un om de afaceri. În schimbul acestui comision, vicepreședintele Caraș-Severin urma să-l ajute la atribuirea unui contract de deszăpezire. Imediat ce a primit mita, Ionesie Ghiorghieni a fost înconjurat de procurori și de polițiști.

Liberalul Ionesie Ghiorghioni este considerat un apropiat al președintelui Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde.

În județul Caraș-Severin au loc șase percheziții la această oră. I se verifică biroul lui Ghiorghioni, apartamentul de serviciu din Reșița, o locuință din Oțelu Roșu, dar și o casă din Bucova. La descinderi participă procurori de la DNA Timișoara, ofițeri de la DGA și jandarmi. Audierile în acest caz vor avea loc probabil la sediul DNA Timișoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri