Judecătoarea V. Cîrstoiu şi fiul ei rămân în arest. Decizia este definitivă

Data publicării:
veronica cirstoiu mita milion judecatoare 5934147-Mediafax Foto-Silviu Matei-2

 

Foto: Mediafax

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat miercuri, recursul formulat de judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi de Florin Cergan împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a admis propunerea de arestare preventivă a lor, formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Instanţa supremă a respins recursurile celor doi şi a dispus cercetarea acestora în arest preventiv. Decizia este definitivă, potrivit Mediafax.

Atât judecătoarea, cât şi fiul acesteia au refuzat să facă declaraţii în faţa instanţei supreme. Avocata Veronicăi Cîrstoiu a declarat că aceasta nu a putut să dea declaraţii în faţa instanţei, de jenă.

Judecătoarea este acuzată de fapte de corupție. Este vorba de luare de mită, dar și de complicitate la trafic de influență.

Alți șapte oameni sunt învinuiți. Printre ei se află și o avocată, foarte bună prietenă a acesteia, despre care procurorii spun că ar fi intermediat mita și că ar face parte din acest cerc al șpăgii.

În arest preventiv rămân şi cele două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, Viorica Dinu și Antonela Costache, din dosarul cărora a pornit ancheta în cazul Veronicăi Cârstoiu.

În acest dosar a fost arestat preventiv și Dinel Staicu.

Potrivit procurorilor, mita de un milion şi jumătate de euro, cea mai mare despre care se ştie în justiţia românească, s-a dat sub acoperirea unor contracte cu avocaţii lui Dinel Staicu.

Omul de afaceri a declarat că fratele lui, Marian Staicu, a recunoscut într-o scrisoare faptele de care îi acuză procurorii în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu este arestată pentru luare de mită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri