Judecător: Nicușor Constantinescu a mințit procurorii

Data publicării:
nicusor constantinescu captura

Nicușor Constantinescu: „Este o dictatură în 2016 şi, astăzi, aceşti judecători nu au făcut cinste justiţiei şi dreptăţii din România. Din păcate! La un moment dat, lucrurile se vor îndrepta şi vor răspunde toţi, inclusiv eu, pentru faptele noastre. Eu sunt nevinovat!”

Magistraţii din Constanţa au motivat decizia care l-a revoltat pe fostul lider local prin prisma stenogramelor aduse de procurori. Interceptările au vizat perioada în care Nicuşor Constantinescu a lipsit de la termenele de judecată, susţinând că este internat. Relevantă este o discuţie purtată după Paşte cu un coleg, în care cei doi fac planuri pentru o petrecere.

Nicuşor Constantinescu: Ce faci?

Fost coleg: Uite, ce să fac, acum am venit de la Pestriţu', am fost pe la... pe la locaţie, am vorbit cu… tot ce mai trebuie, ultimele socoteli, cu muzica, cu toate astea…

Nicuşor Constantinescu: Da…

(…)

Fost coleg: Şi… am făcut …110 persoane, eu deja am vorbit pentru… la restaurant, pentru 120 meniuri şi… mai vin nişte profesori…

Nicuşor Constantinescu: Da' cu muzica ai vorbit?

Fost coleg: Da, cu muzica am vorbit, am aranjat.

Interceptări - sursa: adevărul.ro

Procurorii au depus la dosar şi transcrierea unor SMS-uri care, potrivit instanţei, demonstrează că Nicuşor Constantinescu a minţit autorităţile.

„Pe 14 mai eşti invitat la Constanţa, 25 de ani de la absolvirea Institutului de Marină. Petrecerea începe vineri seara. Vino şi tu, la hotel Flora-Mamaia".

Interceptări - sursa: adevărul.ro

În motivare, instanţa arată că a ţinut cont inclusiv de fotografiile apărute într-un ziar local, care îl surprind pe fostul lider la petrecerea de a cărei organizare se ocupa. Nicuşor Constantinescu este judecat în patru dosare de corupţie. În cazul în care a fost plasat în arest preventiv, preşedintele suspendat al consiliului judeţean Constanţa are o primă condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri