Judecători certați cu legea

Data publicării:
ciocanel-1

Primul judecător român arestat pentru corupţie a fost Viorel Burzo, fostul şef al Secţiei penale a Curții de Apel Cluj. Acuzaţia adusă de DNA era de trafic de influenţă şi luare de mită, iar Înalta Curte l-a găsit vinovat şi l-a pedepsit cu patru ani de închisoare.

Cel mai cunoscut caz de judecător corupt este Stan Mustaţă. Acuzat că a primit mită pentru a da solutii favorabile, Stan Mustaţă a fost ridicat de procurori din sediul Curţii de Apel Bucureşti, chiar în ziua în care urma să judece un proces al lui Dan Voiculescu.

Mircea Moldovan, judecător la Tribunalul Bucureşti, reprezintă o premieră în justiţia românească. Este primul magistrat condamnat pentru corupţie la 22 de ani de închisoare. Colegii săi de la Curtea de Apel au stabilit că Mircea Moldovan a primit de la inculpaţii din dosare bani, cherestea şi lambriuri.

Valentin Popescu, fost vicepreşedinte al Tribunalului Petroşani, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare după ce i-a cerut favoruri sexuale unei femei, pentru a o ajuta într-un proces de partaj.

Judecătoarele Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu, de la Înalta Curte de Casație și Justiţie, au fost acuzate că luau mită sub formă de excursii la Paris şi Indonezia, haine de lux și petreceri la restaurante.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri