Propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi pentru încă un mandat de trei ani la conducerea DNA este pe masa membrilor CSM. Documentele oficiale au fost transmise la finalul lunii trecute de Ministrul Justiţiei la Consiliu, însă membrii Secţiei, care trebuie să dea avizul asupra solicitării Ralucăi Prună, nu au stabilit încă procedura şi calendarul audierii procurorului-şef al DNA.Statutul magistratului precizează că propunerea de reînvestire poate fi trimisă la şeful statului doar însoţită de avizul procurorilor din CSM. Potrivit legii, preşedintele face numirea prin decret. Seful statului poate să şi refuze propunerea, însă trebuie să îşi motiveze decizia.

 

Embed:

„Este evident că am fost informat despre acest demers și m-am exprimat deja în public, cel puțin de două ori. Cred că rezultatele de la DNA vorbesc de la sine”, a spus președintele, întrebat în legătură cu anunțul făcut de ministrul Justiției.

Într-un interviu pentru postul public de televiziune, la mijlocul lunii trecute, Klaus Iohannis spunea, despre posibilitatea numirii Laurei Codruța Kovesi pentru un nou mandat la DNA: „Rezultatele obținute de DNA, care sunt văzute, sunt lăudate și de noi, și de alții, ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării”.

Laura Codruţa Kovesi conduce DNA din mai 2013. Anterior, a fost procuror general al României timp de şase ani, din 2006 până în 2012. 


Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!