Lider PNL Cluj, plângere penală împotriva premierului Victor Ponta

Data publicării:
Victor Ponta Guvern declaratii ianuarie 2014 - gov.ro

 

Victor Ponta, foto: gov.ro

Într-un comunicat transmis marţi, Mihai Seplecan spune că după al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta a fost notificat să respecte legea și să facă demersurile pentru organizarea alegerilor parţiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj, transmite corespondentul Mediafax.

"Deși a fost notificat din vreme și în mod repetat cu privire la necesitatea organizării de alegeri parţiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj, premierul Victor Ponta a ales să nu respecte legea, motiv pentru care marţi am depus plângere penală la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) împotriva premierului Victor Ponta, pentru abuz în serviciu. După turul al doilea al alegerilor prezidențile, l-am notificat pe Victor Ponta să respecte legea și să facă diligențele necesare desfășurării alegerilor parţiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj. Am cerut să se adopte o Hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, data de desfășurare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj", arată Seplecan, care este liderul grupului de consilieri judeţeani al PNL Cluj.

Acesta susţine că a așteptat suficient ca premierul "să binevoiască să aplice legea în județul Cluj" și să emită un act normativ care să stabilească data alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

"Dorim tragerea la răspundere penală a numitului Victor Ponta pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Nu numai județul Cluj este în această situație, aceasta generalizându-se la nivel național. Liderii PSD sunt în degringoladă și în loc să vadă interesul cetățeanului ca fiind prioritar se agață de putere. Îi îndemn pe colegii din alte județe în care nu s-au organizat alegeri parțiale și unde Victor Ponta a ales să încalce legea, să ne urmeze exemplul și să îl acționeze în judecată pe acest politician fără nici un respect față de legi și banii românilor", scrie Seplecan.

Acesta adaugă că situația din județul Cluj, cu proiecte blocate, fără o majoritate stabilă care să poată decide prioritățile de dezvoltare, este identică în aproape județele din România.

Oficial, nicio formaţiune politică din judeţul Cluj nu a anunţat că are un candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Horea Uioreanu nu mai e oficial preşedintele Consiliului Judeţean Cluj

Funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Cluj a rămas vacantă în 6 octombrie 2014, când prefectul județului, Gheorghe Ioan Vușcan, a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia.

Horea Uioreanu, arestat pentru 30 de zile. Ce avere are președintele CJ Cluj

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai 2014 alături de oamenii de afaceri Vasile Pogăcean şi Ioan Bene, pentru fapte de corupţie, iar în 23 iunie a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi complicitate la spălare de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri