"Lordul" de la Cluj. Rareş Pop îi dădea afară pe cei care îi încurcau afacerile - stenograme

Data publicării:
rares pop

„Lordul”, aşa cum este cunoscut Rareş Pop în PNL Cluj, a devenit la 34 de ani directorul Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier din Regiunea de Nord Vest, poziţie din care a vegheat timp de doi ani la siguranţa transportului rutier din şapte judeţe.

Procurorii spun că firmele patronate de apropiaţi ai lui Rareş Pop erau mai presus de lege iar inspectorii de control în trafic care îndrăzneau să sancţioneze societățile protejate de șef erau concediaţi. Este şi cazul şefului agenţiei din Bihor, dat afară la începutul anului.

„I.R.: Ăsta tot botos îi?

Rareş Pop: Cine?

I.R.: Porumb ăsta. Acum ajung şi eu în două minute la birou.

Rareş Pop: Eu mâine-i propun lui Ştefănescu să-l schimb, deci eu nu stau mâine pe gânduri.

I.R.: Ştiu că mi-o zis şi mie şefu' dar nu mă bag eu în ale voastre.

Rareş Pop: Deci eu miercuri, când mă duc la Bucureşti, o să-i spun: Vreau delegare trei luni de zile pe altcineva. Interimar.

I.R.: Da, mă, sigur”, potrivit stenogramelor de la dosar.

Din discuţiile purtate cu patronul unei firme pe care Rareş Pop o proteja reiese atitudinea pe care acesta o avea faţă de subordonaţi.

„Rareş Pop: Alo, te salut.

D. M.: Te salut. Te-am tot sunat. Nu ştiu ce-o să fie, oricum nu-i chiar bună treaba, dar asta e.

Rareş Pop: Mitică, eu acum am discutat cu I... astea. Mâine dimineaţă toţi sunt invitaţi la Cluj şi pleacă la Sălaj. Deci aşa ceva mie nimeni nu-mi face. Mă p... pe faţa lor. Mi-a mai făcut o chestie la Bihor şi l-am schimbat pe Porumb de la Bihor. Deci pe şeful de la Bihor l-am schimbat săptămâna trecută”.

Rareş Pop a deţinut patru firme auto care au fost trecute pe numele soției în 2012.

La service-urile lui Rareş Pop se faceau inspecţii tehnice periodice ale maşinilor deţinute de firmele pe care şeful la control în trafic la proteja. Inclusiv maşinile patronilor acestor societăţi ajungeau tot pe mâna angajaţilor lui Rareş Pop.

Rareş Pop a fost arestat preventiv în seara de 5 iunie. El este acuzat de procurorii DNA Cluj de abuz în serviciu, desfăşurarea de activităţi incompatibile cu funcţia deţinută, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații, șantaj și luare de mită.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri