Marius Dunca, despre procesul ANPC-OTP Bank: Un pas care ne dă încredere că se va face dreptate

Data publicării:
Marius Dunca ANPC

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată. În cazul în care instanţa superioară va menţine decizia, OTP Bank va fi obligată să scoată din toate contractele de credit încheiate în 2007 şi 2008 clauzele care îi permiteau să majoreze nejustificat dobânzile.

Protecţia Consumatorului ceruse şi returnarea sumelor astfel încasate, însă instanţa a respins solicitarea.

Contactaţi de reporterii Digi24, reprezentanţii OTP Bank au declarat că vor comenta decizia abia după ce vor vedea hotărârea judecătorilor.

„Decizia în procesul ANPC vs OTP Bank nu este una definitivă, motiv pentru care nu ne putem pronunţa decât după ce vom vedea hotărârea redactată”, se arată într-un răspuns oferit Digi24.

E un prim pas important, care ne dă încredere că se va face dreptate şi că lucrurile vor intra în normalitate. Câştigă toţi clienţii care au credite din 2007, 2008 la OTP Bank, în valută şi în lei. Să îşi primească banii înapoi, dacă atacă în instanţă, şi să fie eliminate aceste clauze abuzive. Dacă decizia e definitivă şi irevocabilă, banca trebuie să pună în aplicare această decizie”, a spus Marius Dunca, președintele ANPC, la Digi24.

În afară de OTP Bank, alte 11 bănci au fost atacate în instanţă de ANPC pentru că au introdus clauze abuzive în contractele clienţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri