Eliberat condiţionat. Judecătorul i-a cerut lui Mihai Stoica să spună rapid titlurile cărţilor scrise după gratii

Data publicării:
mihai stoica agerpres 7488203

 

Mihai Stoica: FOTO Agerpres

ACTUALIZARE 16.00 Mihai Stoica a ieșit din penitenciar. Citiți aici declarațiile pe care le-a făcut.

ACTUALIZARE 14.00. Mihai Stoica va fi eliberat condiţionat.

Decizia, luată astăzi de Tribunalul Ilfov, nu mai poate fi contestată. 

În faţa judecătorilor, Mihai Stoica a spus că a muncit pentru cele patru lucrări scrise. Judecătorul şi-a arătat curiozitatea dacă poate spune cât mai rapid numele acestor lucrări a cerut detalii privind timpul acordat lucrărilor în cauză.

Mihai Stoica a afirmat că poate cel mai puţin a lucrat trei luni la o lucrare, dar că altora le-a acordat şi şase luni.

El a explicat că a copiat foarte multe date statistice, dar că mult mai importante sunt părerile sale de expert în domeniu cu privire la temele abordate.


Fostul manager al Stelei a formulat o cerere de eliberare condiţionată încă de la finele anului trecut, însă procurorii DNA au făcut contestaţie.

DNA susţine, în contestaţia depusă la Tribunalul Ilfov, că prevederile legale ce reglementează posibilitatea deţinuţilor de a-şi scurta pedepsele scriind lasă loc abuzului. Tocmai din această cauză, afirmă procurorii, judecătorul care a admis, în primă instantă, eliberarea condiţionată, ar fi trebuit să dispună mai întâi ca cele patru cărţi să fie expertizate, pentru ca un specialist să stabilească dacă sunt lucrări ştiinţifice şi dacă într-adevăr au fost scrise de Mihai Stoica.

Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată formulată de Mihai Stoica pe motiv că acesta s-a reeducat în perioada petrecută după gratii, iar pe viitor nu va mai încălca legea.

Destul de greu au cântărit şi cele patru cărţi scrise în penitenciar, dar şi munca în atelierul de tâmplărie al închisorii.

În luarea deciziei din 4 ianuarie au contat şi cele 12 recompense primite în perioada petrecută în penitenciar.

Fostul manager al echipei Steaua Bucureşti a fost condamnat, în martie 2014, la trei ani şi sase luni de închisoare în dosarul transferurilor de fotbalişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri