Instanţa supremă a decis: Şeful Gărzii Maghiare din Ardeal, indezirabil pe teritoriul României

Data publicării:
mikola bela

Instanţa supremă a decis definitiv ca cetăţeanul ungar Mikola Bela, membru al organizaţiei Noua Gardă Ungară, să fie declarat indezirabil în România pentru cinci ani. El a fost expulzat din ţară în 21 martie, la cererea Ministerului Afacerilor Interne.

Actualizare ora 14:10 Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia lui Mikola Bela formulată în cazul deciziei din 20 martie a Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa supremă a apreciat că decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care Mikola Bela a fost declarat indezirabil în România pe o perioadă de cinci ani este corectă. Decizia judecătorilor ICCJ este definitivă.

-----------------------

Şedinţa de la Curtea Supremă a avut loc în lipsa lui Mikola, care se află acum în Ungaria. Cetăţeanul maghiar a fost reprezentat de avocaţi.

Mikola Bela a fost ridicat din Târgu Mureş în 21 martie şi expulzat în Ungaria. Conducerea Ministerului Administrației şi Internelor anunţase pe 17 martie că Mikola Bela şi alți trei extremişti maghiari au primit interdicția de a intra în România timp de un an.

Autoritățile române spun că există indicii că cei patru fac parte din structuri implicate în activități naționalist-extremiste, cu riscuri la adresa siguranței naționale a României.

Curtea de Apel Bucureşti a decis expulzarea lui Mikola şi i-a interzis să mai intre pe teritoriul României timp de cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri