Mircea Diaconu ar putea pierde mandatul de membru al Parlamentului European

Data publicării:
Mircea Diaconu -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu
Foto: Mediafax

Agenţia de Integritate a solicitat Curţii de Apel Bucureşti ca Mircea Diaconu să nu devină membru al Parlamentului European. ANI spune că în cazul lui Mircea Diaconu există o decizie irevocabilă privind incompatibilitatea sa.

Cererea ANI a fost depusă la Curtea de Apel Bucureşti în 11 iunie. Totodată, inspectorii de integritate au trimis solicitarea la Parlamentul European.

Într-o situaţie similară s-a aflat şi Steluţa Cataniciu, care a fost declarată în martie 2013 în conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate. Ea era consilier local în Cluj-Napoca înainte să devină deputat PNL. Cei de la Agenţia Naţională de Integritate susţin că aceasta ar fi încălcat regimul privind conflictul de interese în materie administrativă pentru că ar fi participat la adoptarea unei hotărâri în favoarea unei societăţi la care avea interes patrimonial.

Această interpretare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate i se poate aplica şi lui Mircea Diconu, precum şi senatorului liberal Akos Mora. ANI a cerut Senatului să constate încetarea mandatului, ca urmare a unor fapte săvârşite pe vremea când Akos Mora era consilier judeţean.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri