A beneficiat de o reducere a pedepsei, chiar dacă a obţinut ilegal tone de carne de pui, pe motiv că le-a împărţit nevoiaşilor. Aşa justifică magistraţii Curţii Supreme decizia în cazul deputatului Florin Popescu, condamnat la doi ani de închisoare. Tot ei spun însă că pedeapsa trebuie executată pentru că demersul a fost făcut strict în scopuri electorale, dar şi pentru că deputatul a atras în activitatea ilegală o sumedenie de alte persoane, care s-au ocupat de transportul şi distribuirea celor 60 de tone de pui primite de la un om de afaceri interesat să scape de controalele fiscului.

Embed:

 

Magistrații Curţii Supreme au considerat că există în dosar suficiente probe pentru condamnarea deputatului Florin Popescu.

Probele au dovedit folosirea de către Florin Popescu a influenţei funcţiei de conducere din partid pentru a fi obţinuţi fără plată pui congelaţi, al căror transport, la solicitarea sa, a fost supravegheat de comisari ai Gărzii Financiare, și care au fost depozitaţi la sediul unei firme aparţinând unui membru PDL și împărţiţi, din curtea unui alt membru PDL, către primari, iar ulterior distribuiţi, în localităţile din județul Dâmboviţa, în perioada Floriilor, înainte de alegerile locale”, se arată în motivarea ÎCCJ.

Încă de la începutul anchetei, în 2014, parlamentarul şi-a susţinut nevinovăţia, şi a scăpat, cu ajutorul colegilor, de arestarea preventivă.

Sunt la dispoziția justiției, dacă am greşit, să plătesc”, a spus Florin Popescu.

În faţa judecătorilor, parlamentarul a spus că a obţinut puii sub formă de donaţie pentru partid, iar ulterior i-a împarţit unor persoane fără posibilităţi financiare din judeţul Dâmboviţa.

Acest aspect este real și va conduce la aplicarea unei pedepse sub medie, însă instanța va reține și faptul că demersul a fost determinat de alegerile din acel an, de faptul că folosea inculpatului și partidului său, de faptul că nici bunurile distribuite, nici depozitarea lor, nici paza și nici transportul puilor nu au fost plătite de inculpat”, mai arată ÎCCJ.

Judecătorii au susţinut însă că pedeapsa de doi ani de închisoare nu poate fi suspendată, având în vedere valoarea mare a puilor, peste 100.000 de euro, dar şi implicarea în afacerea nelegală a mai multor persoane, care s-au ocupat de transportul şi distribuirea cărnii.

Parlamentarul a contestat decizia, iar dosarul ajunge din nou la judecată luna viitoare.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!