O nouă condamnare pentru Nicuşor Constantinescu: 5 ani de închisoare

Data publicării:
nicusor constantinescu pe scaunt cu rotile-2

Actualizare: Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Nicuşor Constantinescu la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată, mărind astfel pedeapsa dispusă de Tribunalul Constanţa, care era de trei ani de închisoare.

Magistraţii au decis să deducă din pedeapsă perioada arestului preventiv din 20 mai până în prezent.

Instanţa a respins ca nefondată o solicitare a lui Constantinescu de repunere a dosarului pe rol.

El a fost obligat la plata a 4.000 de lei cheltuieli judiciare, iar Centrul Militar Zonal, parte civilă în dosar, trebuie să plătească 600 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

În toamna anului trecut, Tribunalul Constanţa a dispus o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare pentru Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar Zonal. El a fost judecat pentru că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Luni, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Decizia nu este însă definitivă.

Sursa: News.ro


Magistrații se vor pronunța astăzi în dosarul Centrului Militar Zonal, în care Nicuşor Constantinescu este cercetat pentru abuz în serviciu.

Tot astăzi, fostul şef al Consiliului Județean Constanța va trebui să dea explicații în fața judecătorilor de la Tribunalul Constanța intr-un alt dosar, în care e acuzat de abuz în serviciu și de constituirea unui grup infracțional organizat.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 6 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti, în dosarul eolienelor, însă decizia poate fi atacată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri