Neamț. Aproape 6.000 de euro, prețul unui loc în consiliu județean

Data publicării:
dna 20usa 20sigla 205365726 20mediafax 20foto 20liviu 20adascalitei-55065

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mihai Farcașanu, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț, pentru că și folosit influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada martie-mai 2012, inculpatul Farcașanu Mihai, folosindu-și funcțiile de vicepreședinte în cadrul Biroului Permanent Național al unui partid politic și de președinte al Organizației Județene Neamț a aceluiași partid politic, a pretins de la șase membri ai aceluiași partid politic suma totală de 35.000 de euro.

Acești bani au fost pretinși atât pentru sine cât și pentru partid pentru ca, în virtutea funcțiilor sale politice, să favorizeze persoanele respective pentru ocuparea unor funcții de consilieri județeni cu ocazia desfășurării alegerilor locale din anul 2012. Din banii pretinși, inculpatul a primit suma de 10.000 euro cu titlu de contribuție pentru campania electorală a partidului, arată comunicatul DNA.

Mihai Farcașanu este vicepreședinte al Partidului Poporului Dan Diaconescu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Piatra Neamț.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri