Nicuşor Constantinescu îi acuză, din SUA, pe judecătorii şi procurorii români

Data publicării:
nicusor constantinescu crop

 

În scrisoarea transmisă, Nicuşor Constantinescu critică faptul că motivaţia „zdrobitoare” a arestării sale constă într-un filmuleţ de câteva secunde, postat pe internet, în care apare fumând şi plimbându-se.

El adaugă că judecătorul care a decis arestarea sa nu are competenţe medicale şi nu a cerut o expertiză în domeniu, în acest fel, ea sfidând competenţele managerilor americani.

Tribunalul Bucureşti urmează să judece în 12 septembrie o cerere de anulare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu.

În 7 august, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventivă, după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia în acest sens luată, în primă instanţă, de Tribunalul Capitalei. Decizia de arestare preventivă a fost luată în dosarul în care procurorii îl acuză pe Constantinescu că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri