”Anonimul” Sorin Marin, audiat la DIICOT în dosarul Petromidia

Data publicării:
PETROMIDIA

ACTUALIZARE 10.35. Primul care a ajuns la DIICOT este omul de afaceri Sorin Marin, unul dintre foştii acţionari ai Rompetrol.


Unul dintre cei care va da declarații, astăzi, este Alexandru Nicolcioiu, care a fost director al Petromidia și a făcut parte din Consiliul de administrație al acesteia, dar și al Rompetrol. El este așteptat la DIICOT după ora 9.00.

Anchetatorii DIICOT vorbesc de un prejudiciu de aproape 700 de milioane de dolari într-un dosar în care cercetează privatizarea frauduloasă a companiei petroliere. Dosarul a fost disjuns din cazul Rompetrol, în care a fost cercetat şi miliardarul Dinu Patriciu.

În acest nou dosar, 14 persoane sunt vizate şi suspectate, printre altele, de evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani şi înşelăciune. Investitorii kazahi spun, printr-un comunicat, că atunci când au cumpărat compania, în 2007, nu au fost informaţi oficial că ar exista investigaţiile la care face acum referire DIICOT şi care vizează perioada 1998-2003.

Reprezentanţii gigantului petrolier KazMunayGas au avut, ieri, prima confruntare cu procurorii DIICOT, după ce oamenii legii au pus sechestru pe bunurile Rompetrol.

Azamat Zhangulov, vicepreşedinte KazMunayGas: Am primit înştiinţarea procurorilor, iar acum trebuie să analizăm cazul. Vom da dovadă de bună credinţă şi vom coopera cu procurorii.

Gabriel Albu, avocat: S-au comunicat nişte acte procedurale.

Reporter: Vi s-a adus la cunoştinţă faptul că s-a pus acel sechestru?

Gabriel Albu, avocat: Este o ordonanţă ce vizează un sechestru.

Reporter: Există suspecţi printre reprezentanţii companiei?

Gabriel Albu, avocat: N-aş putea să vă spun în momentul ăsta. Tind să cred că nu din actualul management al companiei. Analizăm.

Reporter: Din vechiul management?

Gabriel Albu, avocat: Existau de mult, de când a fost iniţiat dosarul, din 2006.

Reporter: Dacă au fost puşi sub învinuire, cei din vechiul management, e normal să se pună sechestru pe companie sau pe activele companiei acum?

Gabriel Albu, avocat: O să analizăm faptele cu privire la acre există învinuirile şi în ce măsură astfel de fapte ar justifica sechestre asupra bunurilor companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri