Noi denunțuri și dezmințiri în dosarul lui Sorin Oprescu. Comisioane de 50% din contracte

Data publicării:
sorin oprescu adus la spitalul universitar 1 digi24 26 septembrie 2015-1

În vreme ce avocaţii săi încearcă prin orice metode să îl scoată de după gratii, edilul suspendat a fost vizitat în această dimineaţă de fratele său, Dorin Oprescu, şi de iubită.

Nu vrea să moară pe aici și aici este într-o situaţie în care nu îşi permite un regim şi tratamentul.

Cred că este o înscenare urâtă şi cred că îşi vor da seama”, a spus Dorin Oprescu.

Noi detalii despre acuzaţiile aduse de procurori apar în fiecare motivare a instanţei. În cea redactată de magistraţii Tribunalului Bucureşti care au hotărât prelungirea mandatului de arestare, se vorbeşte despre noi sume de bani care ar fi intrat ilegal în buzunarele lui Sorin Oprescu. Este vorba despre comisioane de 50 la sută din valoarea lucrărilor de reabilitare a Palatelor Brâncoveneşti. Licitaţia a fost câştigată de o asociere de firme din care fac parte compania denunţătoare şi una dintre societăţile controlate de milionarul Cristian Erbaşu.

Pentru efectuarea acestor lucrări (în valoare de 4.649.868,72 lei, aproximativ 1.044.914 euro, n.r.), potrivit înţelegerii infracţionale, denunţătorii au achitat către inculpatul POPA BOGDAN CORNEL în total, cu titlul de mită şi preţ al influenţei pe care inculpatul a susţinut că ar avea-o asupra Primarului și directorului economic, suma totală de 2.291.004,38 lei (aproximativ 514.832 euro)”, se arată în motivarea Tribunalului București.

Omul de afaceri Cristian Erbaşu a transmis un comunicat de presă în care arată că societatea pe care o conduce nu are nicio implicare în dosarul edilului suspendat.

Niciuna din firmele Grupului Erbaşu sau reprezentanţi ai acestora nu are vreo calitate în dosarul de urmărire penală al primarului Sorin Oprescu”, se arată în comunicatul companiei.

Procurorii arată că Sorin Oprescu ar fi folosit tactici demne de grupări mafiote pentru a scăpa de acuzaţii. Edilul suspendat şi fostul său şofer, arestaţi preventiv de două săptămâni, ar fi profitat de prima ocazie pe care au avut-o pentru a se asigura că a fost respectat „codul tăcerii".

Deloc de neglijat în privinţa inculpaților Sorin Oprescu şi Cristian Stanca este şi „discuția" pe care cei doi au purtat-o la data de 17.09.2015 în autovehiculul aparţinând Poliţiei Capitalei destinat transportului persoanelor private de libertate. (...) Pe parcursul discuţiei ce a urmat între cei doi inculpaţi, după ce s-au salutat şi a urmat un scurt moment de liniște, inculpatul Cristian Stanca i-a spus din buze inculpatului Sorin Oprescu "Nu" şi, după două secunde, a făcut cu degetul arătător un semn în formă de X în dreptul buzelor”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Următoarea tentativă a lui Sorin Oprescu de a scăpa de arest va avea loc vineri la Curtea de Apel Bucureşti. Atunci vor lua judecătorii în discuţie contestaţia depusă de edil împotriva prelungirii mandatului de arestare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri