Noi interceptări în dosarul Voicu-Păun: „Fac câțiva ani de pârnaie, când ies dau cu cuțite în gât la procurori”

Data publicării:
paunii

În referatul trimis de DNA la Camera Deputaților se arată că într-adevăr a existat întâlnirea dintre Nicolae Păun și fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici. Mădălin Voicu a recunoscut zilele trecute că el a vorbit la telefon cu fostul ministru pentru a-l ruga să-l primească pe Nicolae Păun pentru o discuție la el în birou. Deputatul a spus însă că nu știa exact despre ce este vorba și nici nu a cerut detalii ulterior.

Din pasajele referatului mai reiese că Nicolae Păun i-a amenințat pe procurori.  

Procurorii mai notează că Nicole Păun, deputat reprezentant al minorității rome, avea o atitudine disprețuitoare chiar la adresa oamenilor pe care îi reprezenta în Parlament.  

De asemenea, în referat se mai arată că Mădălin Voicu îi cerea lui Nicolae Păun să-i facă o plată în avans. Procurorii spun că acest lucru este dovada evidentă că Partida Romilor îl plătea pe Mădălin Voicu pentru intervențiile pe care le făcea.  

Astăzi, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a avizat pozitiv reţinerea şi arestearea celor doi parlamentari. Miercuri se va lua însă decizia finală. 

DNA îl acuză pe Mădălin Voicu că ar fi intervenit la ANAF și Guvern pentru promovarea unor legi. Nicolae Păun este suspectat de corupție, spălare de bani și trafic de influență. Este vorba despre două proiecte finanțate cu bani europeni, dar și de la bugetul de stat pentru integrarea persoanelor din comunitatea romă.

Nicolae Păun ar fi demarat proiectele prin fundația pe care o conduce, iar aceste proiecte s-au întins pe trei ani, din 2010 până în 2013.

Suma deturnată se ridică, potrivit procurorilor, la 5 milioane de euro.

În urma acestei anchete, premierul l-a demis pe Gelu Diaconu din funcţia de președinte al ANAF. DNA îl acuză pe Gelu Diaconu că i-ar fi ajutat pe deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun să deturneze şase milioane de euro, bani europeni destinaţi integrării sociale a romilor.

În interceptările din dosar apare și numele fostului ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici. Dezvăluirea a făcut-o chiar Mădălin Voicu, după ce și-a studiat dosarul la Comisia Juridică din Camera Deputaților. Parlamentarul recunoaște că a avut o convorbire cu Teodorovici, în care îl ruga să îl primească la discuții pe Nicolae Păun. Însă nu consideră că asta înseamnă trafic de influență, una dintre infracțiunile de care îl acuză DNA.

Dosarul are 19 volume, 5.000 de pagini. Mare parte din dosar pe bazează pe interceptări. Nicolae Păun ar fi fost interceptat în timp ce spunea că în cazul în care va fi băgat la închisoare vrea să-l omoare pe procuror.

Citiţi şi:

Numele fostului ministru Eugen Teodorovici, în dosarul lui Mădălin Voicu și Nicolae Păun

INTERCEPTĂRI. Nicolae Păun ar fi spus că îl omoară pe procurorul care îndrăznește să-l ancheteze

Șefii ANAF, puși sub acuzare în dosarul lui Mădălin Voicu și Nicolae Păun. DNA cere arestarea celor doi deputați


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri