Noile acuzații care i se aduc lui Nicușor Constantinescu

Data publicării:
nicusor constatinescu - 7263942-Mediafax Foto-Alexandru Raita

„Probabil ca voi fi reţinut. Mi-am luat bagajele la mine, sunt pregătit. Am pamperșii la mine, am bagajul la mine. Periuța de dinți”, a declarat Nicușor Constantinescu înainte cu câteva ore de a fi reținut.

Presimţirea preşedintelui de la Consiliul Judeţean Constanţa s-a adeverit. După şase ore de percheziţii la biroul lui, procurorii anticorupţie l-au chemat la audieri pe Nicuşor Constantinescu. Şi l-au reţinut în ciuda tiradei sale.

Noile acuzaţii sunt foarte grave. Procurorii spun că şi-ar fi cumpărat alegătorii. Ar fi plătit 37 de mii de lei Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război şi Comunităţii Ruşilor Lipoveni dintr-un sat ca să voteze listele PSD la alegerile locale din 2012.

În plus, procurorii au verificat astăzi şi contractele de publicitate încheiate în ultimii cinci ani între Consiliul Judeţean Constanţa şi o televiziune şi un ziar local cu care a avut legături strânse.

Nicușor Constantinescu ar fi virat peste 2,5 milioane de lei în conturile televiziunii şi ziarului local la care Sorin Strutinski este asociat și pe care cei doi împreună cu Radu Mazăre le-au înființat cu ani în urmă.

Procurorii spun că banii au fost viraţi pe baza mai multor contracte de publicitate care nu aveau legătură cu informaţiile de interes public, sub umbrela cărora au fost semnate documentele. Reprezentanţii televiziunii susţin că toate contractele au fost obţinute legal.

Sunt însă 11 capete noi de acuzare în faţa cărora preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa trebuie sa se apere. Trei de abuz în serviciu şi şase de conflict de interese şi două pentru coruperea alegătorilor.

Procurorii îi impută două deconturi, în valoare de un milion şi jumatate de lei, pe care Nicuşor Constantinescu le-ar fi aprobat ilegal pentru lucrări de împădurire şi pepiniere executate în judeţ şi plata ilegală a peste două milioane şi jumătate de lei pentru servicii de publicitate. Alte peste 10 milioane de lei au fost virate din banii constănțenilor spre firmele omului de afaceri Sorin Strutinski, partener de afaceri cu el, şi prieten cu primarul Radu Mazare.

Nicuşor Constantinescu mai este cercetat şi în alte trei dosare penale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri