Oana Hăineală, despre modificările Codului Penal: CSM nu a fost consultat, am aflat informal marţi la prânz

Data publicării:
oana schmidt haineala csm MFAX-1

„Când se ajunge să nu se mai considere funcţionar public decât persoana care are o fişă a postului şi un contract de muncă nu mai avem subiect activ la infracţiunile de dare şi luare de mită, conflict de interese, cele care circumscriu sfera marii corupţii. Actuala reglementare din Codul penal corespunde reglementărilor internaţionale pe deplin”, a declarat şeful CSM, Oana Schmidt Hăineală, la emisiunea „Kilometrul 0”

„Actuala reglementare nu s-ar mai aplica nici judecătorilor, nici procurorilor pentru că nici noi nu avem contract de muncă. Sunt o serie de categorii profesionale care au acces la decizii importante, unele economice, altele juridice şi care nu ar mai putea fi trase la răspundere penală pentru situaţiile în care încalcă legea penală. Nici primarii, nici notarii, nici executorii judecătoreşti, pentru că exercită profesii liberale, şi profesiile liberale au fost exceptate şi ele. Se goleşte de conţinut un mare număr de infracţiuni. Nemaiavând subiectul infracţiunii se ajunge la soluţia achitării”, a detaliat preşedintele CSM.

Oana Hăineală a afirmat că CSM nu a fost consultat privind aceste modificări, deşi legea prevede că pe actele normative care vizează activitatea autorităţii judecătoreşti plenul Consiliului este chemat să îşi dea avizul.

„Am aflat informal marţi la prânz că acest proiect va fi discutat”, a spus şeful CSM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri