Mircea Băsescu și Marian Căpățână, arestați pentru 30 de zile

Data publicării:
mircea basescu mediafax

Decizia judecătorilor privind arestarea fratelui preşedintelui a venit aseară, după aproape 8 ore de deliberări. Hotărârea Tribunalului Bucureşti, care nu este definitivă, a fost deja contestată la Curtea de Apel a Capitalei, de avocatul lui Mircea Băsescu. Până la decizia magistraţilor Curtii de Apel, fratele președintelui rămâne în arestul Poliţiei Capitalei, unde a şi primit un pachet din partea familiei.

În același dosar, judecătorii au decis ca şi Marian Căpăţână, cel despre care procurorii spun că ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Bercea Mondial i-ar fi trimis fratelui președintelui, să rămână în arest.  


Foto: Mediafax

Actualizare 23:00. Expertul anticorupție Laura Ştefan a vorbit, la Digi 24, despre decizia judecătorilor de a emite mandat de arestare preventivă pentru Mircea Băsescu.

Înseamnă că judecătorul consideră că, din materialul pe care îl vede la dosar, rezultă că există suficiente probe pentru a concluziona că Mircea Băsescu a comis o infracţiune pentru care se impune măsura arestării”, a spus ea.

Laura Ștefan a spus că există posibilitatea ca judecătorii de la Curtea de Apel să schimbe măsura arestării preventive cu cercetarea în libertate, pentru că în justiția românească se întâmplă adesea ca doi judecători să interpreteze diferit probele depuse la dosar de către procurori.

Din punct de vedere politic este un cutremur pentru că pune într-o lumină foarte proastă întreaga familie prezidenţială, care permanent a fost sub lumina reflectoarelor legat de diverse cazuri, inclusiv în ceea ce privește pe fratele președintelui. Motiv pentru care, probabil, președintele ar fi trebuit să reacționeze de mai multă vreme, poate indirect, în ceea ce-l privește pe fratele domniei sale. Este imposibil acum să nu ne gândim că, având aceste înregistrări, putem spune că a fost o reacție a președintelui pe care fratele său nu a luat-o în calcul”, a spus și politologul Andrei Țăranu.

Actualizare 21:59. Mașina care îl transportă pe Mircea Băsescu a ajuns la arestul Poliției Capitalei.


Actualizare 21:44. Tribunalul București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu. Fratele președintelui urmează să fie dus în arestul Poliției Capitalei.

A fost arestat preventiv și presupusul intermediar Marian Căpățână.

Avocații celor doi au anunțat că vor contesta decizia, care nu este definitivă. Ei au refuzat să facă alte declarații.


Actualizare 20:25. Ședința în cazul lui Mircea Băsescu s-a încheiat. Judecătorii s-au retras pentru a decide dacă fratele președintelui va fi arestat preventiv sau cercetat în libertate.

Mircea Băsescu așteaptă în sala de judecată decizia instanței.


Mircea Băsescu ş-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei Capitalei, în aceeaşi celulă Cu Mădălin Dumitru, fost director în Primăria Capitalei arestat pentru corupţie.

După prânz, fratele preşedintelui şi Marian Căpăţână, cel care ar fi intermediat banii plătiţi pentru libertatea lui Bercea Mondial, au fost duşi la Tribunalul Bucureşti. Ei sunt încă audiați de judecători.

În referatul prin care cer arestarea lui Mircea Băsescu, procurorii DNA apreciază că lăsarea în libertate a acestuia pune în pericol ordinea publică.

Pe de altă parte, Mircea Băsescu a negat acuzaţiile în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti. El a dat o declaraţie în care şi-a susţinut nevinovăţia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri