Ovidiu Tender scapă de sechestru în dosarul Carom

Data publicării:
tender ovidiu -Mediafax Foto-Silviu Matei

 

Motivul ar fi că faptele de care este acuzat acesta, înşelăciune şi spălare de bani, se prescriu pe 9 iunie. Azi, Ovidiu Tender a câştigat încă o bătălie în acest război. Sechestrul impus pe averea sa a fost ridicat, astăzi, iar decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

În plus, magistraţii au decis şi înlocuirea completului de judecată. În dosarul Carom, procurorii spun că Ovidiu Tender şi Marian Iancu ar fi preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti, societate pe care ar fi prejudiciat-o cu aproape un miliard şi jumătate de lei.

Anul trecut, Ovidiu Tender a fost condamnat în primă instanţă la 11 ani şi patru luni de închisoare. În schimb, partenerul său, Marian Iancu este deja în închisoare, pentru o pedeapsă de 13 ani şi opt luni.

Rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, care între timp a ajuns şi ea în spatele gratiilor. Ea a dezvăluit că prim adjunctul SRI Florian Coldea i-ar fi cerut ca Ovidiu Tender să nu facă închisoare sau să primească o pedeapsă cu suspendare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri