Dosarul licențelor Microsoft. Parchetul General nu a dat un răspuns în privința începerii urmăririi penale pentru nouă foști miniștri

Data publicării:
Sigla noua DNA - Directia Nationala Anticoruptie - Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-2


Procurorul General al României urma să trimită cererile de ridicare a imunităţii la Preşedinţie, Parlamentul European, Senat şi Camera Deputaţilor. Documentele nu au ajuns, însă, iar cei acuzaţi au timp să se scuze. Fostul șef al Secretariatului General al Guvernului, despre care anchetatorii spun că ar fi pretins şi primit o parte din suma de 20 de milioane de dolari, ridică din umeri.  

N-am niciun fel de implicaţie. Eu nu corespund la nimic din afirmaţiile din comunicatul acela. Nu am semnat hotărâre de guvern, contracte, consultaţii. E aşa, o chestiune că aş fi influenţat pe cineva, dar nu ştiu pe cine şi nu ştiu care e situaţia”, a spus Şerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Nu, din păcate nu ştiu nimic, absolut nimic, nu am decât un singur lucru de spus, să îl repet la nesfârşit, niciodată nu am cerut, nu am condiţionat, nu am luat nimic de la nimeni”, a spus senatorul Ecaterina Andronescu.

Strict personal, Andronescu, Atanasiu şi toţi ceilaţi sunt oameni care au trăit toată viaţa cu un prestigiu neştirbit, este dreptul lor să îşi spună punctul de vedere. Ce ştiu despre ilegalităţi, ştiu doar despre cele comise de Funeriu şi Vreme, am avut în faţă nota de control, lucrurile vor fi lămurite de justiţie, procedurile în Parlament se vor desfăşura normal”, a spus Victor Ponta.

Noi vom vota pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale. Am spus asta încă de la început, când am devenit şef PNL şi le-am spus colegilor că trebuie să avem această putere să spunem că, dacă e o banuială, vă rugăm să verificaţi”, a spus Klaus Iohanis, preşedinte PNL.

Nu ştiu nimica. Eu vreau să văd solicitarea şi după aceea mă voi putea pronunţa în cunoştinţă de cauză”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri