Trei mari companii din IT, suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat este de 35 de milioane de euro

Data publicării:
perchezitii - 7317359-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga

FOTO Mediafax

ACTUALIZARE 11.25. Trei firme sunt implicate în acest dosar. Una dintre ele este Scop Computers – unde sunt percheziţii şi la această oră – iar alta fostul Depozit de Calculatoare, actualul Romsoft.

Prin intermediul unor firme fantome, aceste companii făceau tranzacţii de sute de milioane de lei pentru a cere statului înapoi TVA şi pentru a nu-şi plăti taxele şi impozitele.

Inspectorii ANAF au constatat nereguli în activitatea acestor companii şi au pus popriri pe conturi şi au impus măsuri asiguratorii pe clădiri.


La anchetă participă poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov. Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Cele 24 de percheziţii domiciliare au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pentru destructurarea a două reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS şi IT.

Din cercetări a reieşit că, în circuitele infracţionale sunt implicate 2 mari companii care desfăşoară activităţi în domeniile vizate, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive cu alte 6 societăţi comerciale din România şi 3 firme străine.

Vizat în anchetă este şi fostul Depozit de Calculatoare.

În acest mod, în perioada 2008-2012, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 35 de milioane de euro, spun anchetatorii.

Vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri