Peste 8.800 de apeluri au fost primite la linia gratuită a DGA 

Data publicării:
spaga 1

"S-au primit 8.801 apeluri TelVerde la linia telefonică gratuită 0.800.806.806, iar în baza informaţiilor de interes operativ transmise de apelanţi au fost iniţiate sau completate 46 de dosare penale. În urma apelurilor telefonice au fost realizate 12 acţiuni de prindere în flagrant, care au vizat 15 persoane", se arată în raportul de bilanţ al DGA pentru anul 2014.

La birourile de relaţii cu publicul au fost depuse 2.758 de petiţii, care au dus la deschiderea a 91 de dosare penale.

Totodată, au fost primite în audienţă 276 de persoane, iar alte 1.322 au fost consiliate în afara programului de audienţe. În urma acestor activităţi au fost depuse 88 plângeri sau denunţuri şi 76 de petiţii.

Pentru promovarea mesajelor preventive anticorupţie au fost făcute mai multe campanii de informare şi conştientizare anticorupţie, cea mai importantă fiind campania intitulată "Nu da şi nu primi şpagă! Evită şi denunţă corupţia!". Rezultatele acestei campanii au constat în creşterea cu aproape 90 la sută a apelurilor la linia TelVerde anticorupţie, precum și creşterea cu 50 la sută a denunţurilor şi autodenunțurilor din partea lucrătorilor MAI privind fapte de corupţie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri