Două tone de petrol, confiscate de polițiști. Un localnic din Albeni fura țiței din conducta care îi trece pe sub casă

Data publicării:
casa

Prin curtea casei trece o conductă cu țiței. Proprietarul locuinței a înțepat-o, a instalat acolo un robinet, astfel că de câte ori are clienți deschide robinetul și vinde cantități foarte mari. Polițiștii au găsit aici 340 de litri de produs petrolier”, relatează Carla Tănasie, reporter Digi24.

Casa din imagini este din comuna Albeni, localitate considerată de anchetatori un El Dorado al hoţilor de petrol. Aproape nimeni nu lucrează, dar în jur pot fi văzute case impunătoare şi maşini scumpe. Bani ies... din pământ. La propriu, au descoperit polițiştii. Mai exact, din conductele de petrol care pleacă de la sondele din zonă.

La fel se întâmplă şi la Târgu Cărbuneşti. Primarul ştie că se fură petrol din conducte.

Toată lumea știe, nu e o noutate acum. Este mult mai ușor să dai o gaură la o conductă de produs petrolier, să iei 20-30 de litri, decât să te duci o zi la prăşit”, spune Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Compania din Marea Britanie care extrage ţiţei în zonă a anunţat de curând că se va retrage de pe piaţa românească, tocmai din cauza pierderilor masive din reţea.

Se simte când scade presiunea pe colector. Noi am găsit până acum 12 instalații artizanale pe traseul de transport țiței. Părerea noastră e că pe lună se fură trei tone de țiței din zona aceasta”, declară Ion Zguroiu, reprezentantul companiei petroliere.

Poliţiştii au verificat 18 gospodării. În casele suspecţilor au găsit 150 de bidoane şi canistre şi două recipente de câte o tonă. În total, două tone de ţiţei au confiscat oamenii legii.

„Soferii preferă să cumpere acest produs petrolier chiar dacă motorul mașinii se strică mai repede, deoarece este vândut cu 2,5 lei, adică jumătate față de prețul motorinei”, relatează Carla Tănasie, reporter Digi24.

Pe lângă ţiţei, poliţiştii au confiscat şi 10.000 de lei şi trei maşini. Cei găsiţi vinovaţi riscă până la trei ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri