Cristina Pocora: Asistăm la o perioadă a patimilor pentru justiție. PSD are o adevărată agendă de blocare a justiției

Data publicării:
cristina pocora pnl - fb

 

Deputata Cristina Pocora. Foto: Facebook

În momentul de față asistăm la o adevărată perioadă a patimilor pentru justiție și toate aceste lucruri le vedem făcute de PSD. Vedem cum PSD are o adevărată agendă de blocare a justiției, cum au acțiuni peste acțiuni în așa fel încât să blocheze buna funcționare a actului de justiție. Avem exemple nenumărate de vot împotriva ridicării imunității unor parlamentari, avem încercarea de modificare a Statutului din Camera Deputaților unde au încercat să introducă superimunitatea, avem această propunere legislativă ( propusă de social-democratul Șerban Nicolae pentru modificarea și completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală—n.r.). Toate arată o acțiune bine gândită de cei de la PSD de a bloca justiția", a declarat Cristina Pocora, în Parlament.

În opinia sa, senatorul Șerban Nicolae vrea să considere corupția ca „nefiind un lucru așa de periculos”.

Dacă o privești global (inițiativa — n.r.), ai putea să începi o discuție, dar diavolul stă în detalii și, dacă te uiți de unde a pornit această discuție, vedem foarte clar de la ce cazuri a pornit, de la cazul domnului Șova, de la toate aceste cazuri de parlamentari ai arcului guvernamental pe care PSD i-a apărat în fața justiției. Domnul Șerban Nicolae vrea să considere corupția ca nefiind un lucru așa de periculos. Din punctul meu de vedere, actele de corupție sunt la fel de periculoase ca și actele violente, pentru că dacă iei din banul public, de exemplu din banii pentru școli, pentru spitale, pentru copii, condamni oameni bolnavi la moarte sau la o viață săracă, fără școală, fără lucrurile necesare. Prin urmare, mi se pare că și actele de corupție sunt la fel ca toate celelalte infracțiuni”, a subliniat Pocora.

Comisia juridică a amânat dezbaterea unui proiect controversat: Fără arestări preventive pentru corupți și alegerea imobilului pentru arestul la domiciliu.

În esență, inițiativa legislativă vizează controlul judiciar, unde se propune introducerea unei durate aplicate în timp. În ceea ce privește propunerea de arestare preventivă, inițiatorul consideră că aceasta este una singură, însă poate avea două forme de manifestare, în funcție de locul de execuție — arestul la domiciliu și arestul sever. Senatorul PSD se mai referă între altele la condițiile în care se dispune măsura arestului sever și cea privind încătușarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri