Alina Bica, acuzată că făcea presiuni. "Cum pot să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?"

Data publicării:
alina bica alta captura-1

În documentul procurorilor se face referire la o anumită "Elena" pe care Alina Bica se ferea să o supere. Raportul aminteşte de decembrie 2011, o perioadă în care, potrivit unui martor, Alina Bica, în calitate de membru al comisiei de despăgubiri ANRP, încerca să facă presiuni asupra colegilor săi pentru a rezolva anumite dosare, care aveau în spate nume politice.

„În biroul de la ANRP, s-a aflat inculpata Bica Alina Mihaela care era foarte nervoasă şi speriată, încercând să convingă pe cei din ANRP să convoace mai repede comisia. În cadrul acestei discuţii Bica Alina Mihaela a făcut mai multe reproşuri, având următoarea remarcă „cum pot eu să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?", susţinând totodată că datorită acestui fapt, de neconvocare a comisiei, va suferi ea personal repercusiuni, respectiv că „îi vor rupe capul alţii", se arată în referatul DNA. .

Un alt nume care apare în referatul procurorilor este cel al omului de afaceri, Ovidiu Tender. Alina Bica, pe atunci şefa DIICOT, ar fi intervenit pentru a-l ajuta să obţină o sentinţă favorabilă într-un dosar pe care-l întocmise chiar ea.

„Pentru a avea certitudinea şi a se asigura că dispoziţia sa abuzivă, flagrant nelegală, va fi executată de către procurorii din subordine, i-a determinat să încheie un document scris, un proces verbal să-şi asume prin semnătură că vor proceda conform celor dispuse de Bica Alina Mihaela. Deşi i s-a spus de către procurori că trebuie să lase instanţa de judecată să decidă, replica Alinei Bica a fost către procuror: „Nu eşti de acord cu mine?", se mai arată în referatul procurorilor DNA.

În cazul lui Ovidiu Tender, presiuni a făcut şi un consilier al fostei şefe DIICOT, care le-a transmis magistraţilor că "sunt prea mici pentru a se pune cu alţii".

Procurorii mai arată în referat că Alina Bica "a subordonat instituţia pe care o conducea pentru a-l ajuta pe Adriean Videanu în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu, în calitate de ministru al Economiei.

„Odată cu numirea la conducerea instituţiei publice, Bica Alina Mihaela a subordonat instituţia, interesului inculpatului (n.r. - Adriean Videanu ) în acel dosar. În acest scop a dispus procurorilor să pună concluzii contrare gravităţii faptelor dovedite prin probe”, potrivit documentului întocmit de procurori.

Potrivit raportului, atât Alina Bica şi consilierul acesteia Ionuţ Mihăilescu, dar şi Dorin Cocoş - al cărui nume apare în dosar - au negat acuzaţiile procurorilor. De asemenea, Adriean Videanu şi fiul lui Dorin Cocoş au refuzat să facă declaraţii în cadrul anchetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri