Prieteniile „stricate” de procurorii DNA

Data publicării:
kropp

Darius Vâlcov şi Theodor Berna au fost, în secret, cei mai buni parteneri de afaceri. Punctul lor de legătură: banii. Fiecare a avut de câştigat de pe urma relaţiei. Omul de afaceri obţinea contracte de milioane de euro de la Primăria Slatina, condusă de Vâlcov şi îl recompensa pe acesta cu 20% din bani. Cunoscut drept unul dintre „regii asfaltului”, Berna l-a dat pe Darius Vâlcov pe mâna procuroriilor atunci când, la rândul său, a fost arestat pentru corupţie.

Berna Theodor a formulat un denunț din care rezultă că l-a contactat pe Vâlcov Bogdan Darius şi i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în vederea câștigării unor licitații de lucrări, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate”, se arată în referatul procurorilor.

Tot comisionul de 20% a cimentat şi prietenia dintre primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, şi omul de afaceri Marin Dumitru. Şi tot intervenţia procurorilor a rupt-o. Denunţul lui Dumitru l-a trimis după gratii şi pe edil, pentru luare de mită.

Nici prietenia de lungă durată dintre Elena Udrea şi Ana Maria Topolicenu n-a rezistat în faţa procurorilor anti-corupţie. Acuzată de luare de mită în dosarul Gala Bute, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții a spus la DNA tot ce ştia despre Elena Udrea, de teamă că ar putea fi şi ea încătuşată.

Elena Udrea nu a ratat nicio ocazie să le reproșeze foştilor prieteni că au trădat-o.

Darius Vâlcov, Marian Vanghelie şi Elena Udrea sunt acum arestaţi preventiv, în timp ce mulţi dintre denunţători şi complici sunt cercetaţi sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri