Primarul Bacăului, cercetat sub control judiciar. Printre denunțători ar fi și omul de afaceri Costel Cășuneanu

Data publicării:
stalpi bacau

Actualizare22: 30. Romeo Stavarache va fi cercetat sub control judiciar, a decis în această seară Curtea de Apel Bacău. Instanța a respins cererea procurorilor de arestare preventivă.

_______________

Primarul Bacăului a fost adus la audieri la ora 7 dimineaţa, împreună cu doi oameni de afaceri. Cu toţii au fost reţinuţi, în ciuda declaraţiilor făcute.

„Clientul meu spune că nu a luat niciun ban, nu a avut nicio legătură cu faptele reținute”, a spus avocatul lui Romeo Stavarache, Liviu Ghioc.

Romeo Stavarache este cercetat de procurori pentru cinci fapte de corupţie. Anchetatorii spun că timp de trei ani, primarul Bacăului ar fi făcut avere din mita pe care o lua de la firmele care câştigau contracte cu primăria. Totul a pornit, se pare, de la denunţul a cinci oameni de afaceri importanţi din Bacău, iar unul ar fi chiar chiar Costel Căşuneanu, supranumit „regele asfaltului”.

Surse din rândul anchetatorilor spun că primarul Bacăului ar fi introdus propria taxă pe stâlp. El ar fi încasat câte 19 euro pe fiecare corp de iluminat, adică jumătate din valoarea taxei. Ca să nu bată la ochi, banii ajungeau la primar prin intermediul unor societăți comerciale și a asociației sportive deținute de cei doi complici.

Procurorii spun că Romeo Stavarache a adunat, doar din propria taxă de stâlp, aproape un milion de lei. Conform declaraţiei lui de avere, Romeo Stavarache deţine o vilă de lux în centrul Bacăului şi patru terenuri de peste 6.000 de metri pătraţi.

Colegii lui din Partidul Naţional Liberal îi iau apărarea.

L-am cunoscut ca un luptător împotriva actelor de corupție. Cred într-o conjunctură nefastă care a dus la întâmplarea de astăzi dimineață”, spune liberalul Lucian Ciubotaru.

Reţinerea primarului vine după ce, la începutul lunii aprilie, Romeo Stavarache a fost trimis în judecată într-un dosar de abuz în serviciu, fiind acuzat că ar fi atribuit locuinţe sociale unor angajaţi din cadrul primăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri