Primarul din Târgu Mureș, urmărit penal

Data publicării:
dorin florea mediafax

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a fost audiat, joi, la DNA, în calitate de suspect. Dorin Florea a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că i s-au cerut lămuriri în urma unei reclamaţii depuse la DNA de un fost viceprimar al municipiului Târgu Mureş.

„Am fost invitat la DNA Târgu Mureş, în calitate de suspect am înţeles, şi tot Consiliul Local şi directori din Primărie, pentru a da lămuriri asupra unei hotărâri a CL, în urma unei reclamaţii a unei foste viceprimăriţe. Această reclamaţie trebuie verificată. Este vorba despre o HCL privind finanţarea sportului în oraş. S-au verificat documentele, sper că am fost destul de clar. Am supărarea că această reclamaţie atrage o suspiciune şi o pată de murdărie asupra oraşului şi îi rog pe cetăţeni să aibă încredere în hotărârea luată. Finanţarea cluburilor sportive a fost legală, iar hotărârile adoptate au la bază legalitatea", a spus Florea.

Potrivit acestuia, hotărârea respectivă avea toate avizele şi a fost votată cu unanimitate de voturi de către consilierii locali.

DNA a fost sesizată în acest dosar de către fostul viceprimar al municipiului Târgu Mureș, Ionela Ciotlăuș, care a reclamat finanţarea de la bugetul local a mai multor cluburi sportive cu peste 15 milioane de lei.

DNA susţine, într-un comunicat, că Serviciul Teritorial Târgu-Mureş a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de primarul Dorin Florea şi faţă de directorul economic din cadrul Primăriei, Kiss Imola, ambii pentru abuz în serviciu, faţă de juristul şi secretarul Primăriei, Virgil Măceşanu, respectiv Maria Cioban, şi faţă de 19 consilieri locali, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, Florea a încălcat, în iulie 2013, prevederile mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Târgu Mureș, întrucât aceasta avea obligaţii de plată neonorate privind impozitele şi taxele către stat, precum şi contribuţiile către asigurările sociale de stat.

ASA Târgu Mureș este nou promovată în Divizia I, dar a ajuns pe locul al doilea al competiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri