Primul termen în dosarul Turceni Rovinari. Victor Ponta nu a fost prezent, Dan Șova rămâne sub control judiciar

Data publicării:
victor ponta si dan sova - fb
Foto: Facebook

ACTUALIZARE. 

Magistraţii Curţii Supreme au decis că senatorul Dan Şova va fi judecat sub control judiciar. El ceruse ridicarea acestei măsuri, ceea ce i-ar fi permis să ia legătura cu ceilalți inculpați din dosar, inclusiv premierul Victor Ponta.


ACTUALIZARE. Primul termen al procesului în care sunt judecați Victor Ponta și Dan Șova s-a încheiat. Victor Ponta nu s-a prezentat la Înalta Curte, afirmând că nu a fost citat.

La plecarea de la Înalta Curte, Dan Șova a refuzat să facă declarații despre acest proces.

Dosarele se discută în sala de judecată”, a răspuns el la toate întrebările legate de acest subiect.

El a spus că „nu vede motivul” pentru care Victor Ponta ar trebui să-și dea demisia. Întrebat dacă el ar trebui să demisioneze, Dan Șova a refuzat să răspundă.

El a mai spus că a respectat întotdeauna Constituția și că nu are ce să-și reproșeze.

Victor Ponta s-a declarat încrezător în privinţa procesului în care este judecat pentru 19 infracţiuni pe care le-ar fi comis când era avocat.

Nu vreți să nu vorbim la televizor dosarul? Înțeleg că a fost făcut pentru televizor, dar eu mă duc în fața judecătorilor, am încredere că mă vor asculta și spun ce este destul de evident și pentru un student la facultate”, a spus Victor Ponta, întrebat de jurnaliști despre dosarul Turceni-Rovinari, în care a fost trimis în judecată.


Dan Șova a ajuns deja la curtea supremă. Magistraţii trebuie să decidă dacă mai e cazul ca fostul ministru al Transporturilor să rămână sub control judiciar. Nu se ştie însă dacă Victor Ponta va fi prezent în sala de judecată. Premierul îşi poate trimite doar avocatul la instanţă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis săptămâna trecută în judecată pe Victor Ponta, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

Alături de el va fi judecat Dan Şova, acuzat de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani.

În stare de libertate au mai fost trimişi în judecată Laurenţiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (C.E.R), în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), în sarcina căruia s-au reținut cinci infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri