PROCES DE ȘANTAJ. Ioan Bendei: Sorin Alexandrescu mi-a sugerat că pot fi arestat şi că RCS trebuie să facă un contract cu Antena

Data publicării:
SA

Societatea Antena Group este judecată pentru că ar fi încercat să îl șantajeze pe administratorul RCS&RDS. Motivul: încheierea unui contract de retransmisie a televiziunilor din grup.

„Mi-a spus că are un contract semnat de mine cu o societate Bodu SRL și a unor acte adiționale, iar această convenție ar reprezenta, de fapt, o șpagă. Mi-a spus că dacă această chestiune va deveni publică "eu nu voi mai sta la această masă" și mi-a sugerat că aș putea fi arestat”, a declarat Ioan Bendei, administrator RCS & RDS, în fața judecătorilor.

Administratorul RCS & RDS a spus în fața instanței că Sorin Alexandrescu este cel care l-a abordat direct pentru a-l forța să semneze contractul.

„Alexandrescu mi-a propus un contract prin care trebuia să transmitem prin satelit posturile Antena Group pentru 5 ani la un preț de 35 milioane de euro”, a mai spus Ioan Bendei, administrator RCS & RDS, în fața judecătorilor.

Declaraţii în fața judecătorului a dat şi directorul companiei din grup care editează Jurnalul Naţional. Acesta este acuzat de complicitate la şantaj, după ce a trimis către conducerea RCS & RDS mai multe scrisori prin care solicita puncte de vedere despre așa-zisele dezvăluiri promovate de trustul Intact.

DNA: Cât de des avocații Antena 3 fac propuneri jurnalistice?

George Matiescu, director Intact Publishing: A fost o singură dată.

DNA: Cine expedia adresele pentru punctele de vedere în cadrul investigațiilor jurnalistice?

George Matiescu, director Intact Publishing: În funcție de importanța persoanei, de la secretariat, dupa ce primește număr de înregistrare. În cazul de față, am dat scrisorile aceleiași avocate…”

În acelaşi dosar sunt judecaţi şi Dan şi Camelia Voiculescu. Stenogramele din dosar demonstrează, potrivit DNA, că erau implicaţi în întreaga afacere.

Dan Voiculescu monitoriza presupusul şantaj

„Dan Voiculescu: Tu, cu aia cu RCS-ul, i-ai dat drumul, că eu credeam că pentru aia te-a sunat.

Sorin Alexandrescu: Nu, nu, nu! Aia e dată drumul, aia e pe circuit.

(...)

Dan Voiculescu: Bine, Sorine! Bine.

Sorin Alexandrescu: Bine, domn' profesor!”

De altfel, fostul senator, încarcerat în dosarul privatizării ICA, nu s-a prezentat niciodată în instanţă la acest proces. Singurele declaraţii le-a dat la DNA, în timpul anchetei.

„Pentru respect, dau şi ochelarii jos. Să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate, de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia”, declara Dan Voiculescu în 29 iulie 2013.

Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, a anunţat că va da o declaraţie la alt termen al procesului.

Citiți și:
INTERCEPTĂRI. Dan Voiculescu dicta politica editorială a trustului Intact, spun procurorii
Dosarul „Sorin Alexandrescu”. Ce câștiga fostul șef al ANAF din afacerea de șantaj

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri