Proprietarii Medas, una dintre cele mai mari clinici private din țară, reținuți pentru evaziune fiscală

Data publicării:
Medas 1

ACTUALIZARE 23:30 Patronii clinicilor Medas, soţii Simona Ateia şi Abd Halal Ateia, şi alte nouă persoane au primit ordonanţe de reţinere în dosarul evaziunii fiscale şi spălării de bani în care au fost făcute, vineri, peste 70 de percheziţii.

Persoanele reţinute vor fi prezentate, sâmbătă, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.

___________________________

Timp de cinci ani, suspecţii ar fi cumpărat de la persoane fizice şi juridice terenuri la un anumit preţ, pe care apoi le vindeau altor firme fictive, controlate tot de membrii grupului, la preţuri supraevaluate de circa 100 de ori. În acest fel, apăreau sume uriaşe ca TVA de rambursat.

În grupare erau implicaţi şi mai mulţi cetăţeni irakieni, pe numele cărora erau înfiinţate firmele fantomă prin care se făceau tranzacţiile.

Anchetatorii n-au ajuns doar la locuinţele suspecţilor. Şi clinicile Medas au fost vizitate de poliţişti. Anchetatorii au descins puțin după ora 7 dimineața inclusiv la locuința patroanei lanțului medical. Sunt căutate acte justificative în ceea ce privește acuzațiile pe care le aduc polițiștii. Pe toată durata percheziţiilor, activitatea în centre a fost suspendată, iar cei care au avut de suferit au fost, evident, pacienţii:

„Avem programare, dar nu ne-au lăsat. Au zis că fac verificări la aparate şi că durează 2-3 ore.”

„(De ce nu v-au lăsat să intraţi?) Ne-au spus că au un control. Am văzut la TV că ar fi percheziţii. Acum aflu că au un control, nu spun de care control, control de evaziune fiscală”.

„Au zis că au nişte aparate care trebuie controlate”.

„(V-au dat afară?) Da, au zis că nu se lucrează!”

Urmează ca toţi suspecţii pe numele cărora au fost emise mandate să fie aduși la Poliţia Capitalei, pentru continuarea cercetărilor.

Printre cei aduşi la Poliţia Capitalei să dea explicaţii în acest dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, se află şi proprietarii reţelei de clinici private Medas. Simona Ateia şi soţul ei au calitate de învinuiţi.

„La sediul Poliţiei Capitalei vor fi aduse 76 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere. Activitatea a fost monitorizată în perioada 2008-2013”, a precizat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Procurori, SRI, poliţie... din toată desfăşurarea de forţe lipseşte organismul care ar trebui să descopere prima dată totul, Fiscul. Instituţia care în această ţară este responsabilă de colectarea banilor este depăşită de evenimente, din cauze diverse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri