Prună: „Fără a reduce anticorupția la nivel înalt, vom pune accentul pe prevenția corupției”

Data publicării:
Raluca Pruna gov 1 -1

Fiecare dosar al DNA sau ANI reprezintă un eșec de management, a spus ministrul Raluca Prună, explicând că strategia nou lansată va preveni corupția prin mijloace și norme prin care managerii din instituțiile publice să nu devină coruptibili. Transparența și integritatea sunt între pilonii noii strategii.

Prună, care i-a mulțumit premierului Dacian Cioloș pentru sprijin, a spus că strategia pe care a conceput-o nu demolează niciun fel de instituții. Dimpotrivă, a continuat ministrul, strategia a fost încurajată de succesul DNA în lupta împotriva corupției și pe încrederea publică pe care această instituție o are în rândul populației, de peste 69%.

Ministrul a mai spus că, în urmă cu 17 ani, pe când încerca să înființeze în România o organizație neguvernamentală care să se ocupe de lupta împotriva corupției (referindu-se la Transparency International, pe care a fondat-o alături de Adrian Baboi), sistemul judiciar era neîncrezător în succesul unei astfel de intenții. În 17 ani însă, a spus Prună, s-a ajuns la instituții cu rezultate precum cele ale DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri