Dosarul accidentului din Apuseni. Radu Stroe, după audieri: Ministerul de Interne şi-a făcut datoria. Cu comunicarea stăm mai rău

Data publicării:
Radu Stroe-Mediafax Foto-Liviu Untaru

ACTUALIZARE 15.45. Ieşit de la audieri, fostul ministru de Interne Radu Stroe a declarat că, în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, ministerul din subordinea sa şi-a făcut datoria şi că doar la capitolul „comunicare” au existat deficienţe.

Am avut o discuţie cu procurorul de caz, am trecut în revistă toate momentele produse în acea zi în calitate de martor şi am semnat o declaraţie ca martor. Asta e tot. Eu am declarat că Ministerul Afacerilor interne şi-a făcut datoria şi o reiterez şi acum. Din punctul de vedere al Ministerului Afacerilor Interne nu se putea face nimic altfel. Nu pot eu să stabilesc vinovaţii, nici măcar morali. La nivel operativ, toată lumea a reacţionat. Cu comunicarea stăm mai rău, după cum ştiţi”, a precizat Radu Stroe.


Radu Stroe a fost citat în calitate de martor. La data producerii accidentului el era ministru de Interne. Și, spun anchetatorii, ar fi trebuit să instituie o celulă de criză la nivelul ministerului prin intermediul căruia să intermedieze toate echipele de intervenție la fața locului. Amintim că la fața locului salvatorii au ajuns după mai bine de cinci ore de așteptări, aceștia fiind localnicii și nu echipajele de intervenție.  

De altfel, în acest context Radu Stroe a făcut o declarație care a supărat societatea civilă: „Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia”, a spus fostul ministru, întrebat dacă are ceva să-și reproșeze în legătură cu modul în care s-a făcut salvarea victimelor.

La audieri a fost citată tot în calitate de martor și fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu. La începutul acestei luni, în dosar a fost audiată și conducerea ROMATSA.

În acest dosar s-a început urmărirea penală doar pentru fapte, infracțiuni ce privesc uciderea din culpă, neglijență în serviciu și vătămarea corporală gravă.

Citiți și:
ACCIDENT AVIATIC. Tragedia din Apuseni, văzută prin ochii salvatorilor
Întâlnire emoţionantă. Trei dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni şi salvatorii lor au mers la locul tragediei
Gheorghe Trif şi Argentin Todea au aprins lumânări pentru cei pe care nu i-au putut salva din accidentul din Apuseni
Omniasig a plătit 287.500 euro urmaşilor pilotului Adrian Iovan. Familia Aurei Ion va primi aceeași sumă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri