Codruț Sereș află pe 14 februarie decizia în cazul reîncadrării infracțiunii de subminare a economiei

Data publicării:
seres - 2994014-Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

FOTO: MEDIAFAX

Completul de trei judecători ai Înaltei Curți a luat în discuție, miercuri, reîncadrarea infracțiunii din dosarul lui Codruț Sereș. Decizia va fi luată în 14 februarie, după ce și reprezentanții DNA își vor expune argumentele.

Cel mai probabil, judecătorii vor constata că elementele componente ale vechii infracțiuni de subminare a economiei naționale - eliminată din noul Cod penal - se regăsesc în infracțiunea de „complicitate la abuz în serviciu”.

Pentru abuz în serviciu pedeapsa maximă este de șapte ani închisoare, dar când prejudiciul este foarte mare se adaugă un spor, astfel încât, în cazul lui Codruț Sereș, pedeapsa poate ajunge la zece ani și jumătate închisoare cu executare. 

Pentru subminarea economiei naționale, în vechiul cod penal pedeapsa maximă era de 25 de ani închisoare sau chiar închisoare pe viață, dacă prejudiciul era deosebit de mare.

Anul trecut, fostul ministru a fost condamnat de completul de trei judecători ai Curţii Supreme. Fostul ministru al Economiei şi Comerţului a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional şi şase ani de închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete. Judecătorii au comasat pedepsele şi au dispus ca Sereş să o execute pe cea mai grea, de şase ani de închisoare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la completul de cinci judecători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri