Rudel Obreja, eliberat pentru că cererea de arestare a ajuns la instanța greșită: „Lucrurile sunt evidente, ținta e Elena Udrea”

Data publicării:
rudel obreja mascati la dna-1

Actualizare 22.09. Tribunalul Bucureşti judecă, de la ora 22.30, propunerile procurorilor de arestare şi arest la domiciliu pentru Rudel Obreja şi ceilalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, după ce cauza i-a fost declinată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

___________________________

Lucrurile sunt evidente, ținta e Elena Udrea şi dovada e că noi azi am fost trimişi la ÎCCJ fără a avea calitate de demnitari. Nu există niciun fel de ilegalitate. Două plăţi însumează 80% din banii pe care i-a dat ministerul, plata către Bute şi pentru amenajare. Bugetul galei de box e mult mai mare decât 1,5 milioane cât a plătit ministerul”, a spus Rudel Obreja.

Modul discreţionar în care azi procurorii acționează e un pericol, la fel cum în 25 de ani nu au reacţionat şi acum merg şi calcă pe cadavre”, a adăugat fostul președinte al Federației Române de Box.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis astăzi că nu este competentă să judece propunerile de arestare preventivă şi arest la domiciliu în cazul lui Rudel Obreja şi al celorlalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, întrucât în cauză nu sunt urmăriţi penal actuali sau foşti miniştri.

Instanţa supremă a declinat cauza Tribunalului Bucureşti.

Surse judiciare citate de Mediafax spun că judecătorul ICCJ Maricela Cobzariu, care a primit spre soluţionare referatul DNA cu propunerea arestării în cazul lui Rudel Obreja, a invocat din oficiu excepţia lipsei competenţei materiale de judecare în acest caz.

Potrivit surselor citate, magistratul a invocat această excepţie după ce a întrebat în sala de judecată dacă în acest caz există vreun aviz de începere a urmăririi penale a vreunui actual sau fost ministru.

Citiți și: 

Surse: Foștii subalterni ai Elenei Udrea au colaborat cu procurorii DNA în dosarul „Gala Bute”
GALA BUTE”. DNA: Sponsorizări făcute la comandă
Elena Udrea, din nou la Poliție: „Și dacă demisionez, trebuie să-mi dea aviz domnul Iohannis”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri