Amenințările lui Sebastian Ghiță. Martor: Invoca numele premierului

Data publicării:
PONTA GHITA

Deputatul susţine că nu a intervenit vreodată în favoarea cumnatului premierului, Iulian Herţanu, şi nici nu a pus presiune pe funcţionarii care gestionau fondurile destinate lucrărilor reţelei de canalizare din judeţ. Sebastian Ghiţă susţine că nici măcar nu ştia cine sunt.

 „Ceea ce au inventat atunci cu Grossmann şi cumnatul lui Ponta, că nu şi-a făcut lucrările, astăzi, văd în expertiză că nu-i aşa. (…) Mai ştiu şi am mai spus faptul că eu l-am cunoscut pe cumnatul primului ministru al României după doi ani de zile. Că nu am cunoscut nici un funcţionar de la Hidro, nici astăzi nu-i cunosc. Nici pe martorii lor, nici pe martorii sub acoperire, nici pe funcţionari. Eu nu i-am cunoscut, darmite să numesc în funcţii sau să fac presiuni”, a declarat, miercuri, deputatul Sebastian Ghiță, la ieșirea de la DNA Ploiești.

Este contrazis însă chiar de către angajaţii companiei HidroPrahova, care le-au relatat procurorilor ameninţările parlamentarului.

„Din discuţia purtată cu Boeru Bogdan la data de 16.07.2013, dată la care Ghiţă Sebastian m-a apostrofat telefonic cu privire la faptul că aş fi un funcţionar nenorocit, prin aceasta am înţeles că din obsesia mea pentru respectarea legii aş fi încurcat anumite interese, tot acest schimb de documente şi verificări, atât ale consultanţilor, cât şi ale beneficiarului, iritând la nivelul cel mai înalt”, a declarat un martor.

Acelaşi martor le-a pus la dispoziţie procurorilor şi o înregistrare a discuţiei relatate.

Bogdan Boeru: Azi, telefon, personajul de poveste: "Salut, şefu'. Vino, trebuie să vorbim de Prahova. (...) Hai mă, că uite, trebuie să vorbim cu Sebi". Şi am ajuns acolo. M-a luat Victor (asociatul lui I. Herţanu - n.r.): "Tu cine eşti?" Şi acuma începe să zică: "Băi, faceţi voi ceva? Îmi arată un mesaj: "v.ponta@gmail.com" (...)Subiectul: Grossmann, ăştia de la Comarnic, Grossmann." "Că nu-i daţi banii, că tra,la,la".

Ionuţ Ionescu: I-ai spus că vineri?

Bogdan Boeru: I-am zis că… i-am zis că eram ocupat, că suntem cu aşa… "Cum facem?" "Mă văd eu mâine cu Ionuţ" şi pun mâna pe telefon şi îţi zic: "Măi şefu', ne putem vedea mâine?" Şi el zice: "Dă-mi telefonul mie!" În continuare a fost ce ştii tu.

(sursa: dosar DNA)

O altă interceptare îl contrazice pe deputat, care a declarat că nu îi cunoaşte pe funcţionarii HidroPrahova.

Sebastian Ghiţă: Vreau să vă rog şi eu ceva din suflet!

Dumitru Pantea (fost director HidroPrahova, n.r.): Ia spuneţi!

Sebastian Ghiţă: O situaţie importantă pentru judeţul nostru, pe care vreau să o aduc în atenţia dumneavoastră şi să vă rog tare mult să mă ajutaţi. E foarte important pentru mine!

Dumitru Pantea: Spuneţi-mi! Dacă se poate face ceva, cu multă plăcere.

Sebastian Ghiţă: Îmi daţi voie să trimit doi domni la dumneavoastră, să discutaţi dumneavoastră părinteşte cu ei, să-i învăţaţi cum să facă cel mai bine? Vă rog eu mult, mult de tot!

(sursa: dosar DNA)

Mai mult, directorul, despre care Sebastian Ghiţă pare să fi uitat, le-a relatat procurorilor şi că firmele apropiate de Iulian Herţanu întârziau execuţia lucrărilor în Comarnic şi că nici nu îşi plăteau la timp furnizorii.

Cea mai bună apărare - atacul

Cum cea mai bună apărare e atacul, deputatul, care nu mai are voie să meargă la Parlament, pune tirul acuzaţiilor pe procurori. DNA nu ar urmări, de fapt, spune el, decât să obţină muniţie pentru a-l determina pe premierul Victor Ponta să demisioneze. Mai exact, deputatul susţine că anchetatorii ar încerca să îl plaseze pe premier sub control judiciar, ca să îl facă să demisioneze. Totul, în contextul în care DNA îl acuză că a finanţat cu bani negri operaţiunea de cumpărarea a voturilor pentru Victor Ponta la prezidenţiale.

Planul este simplu: să-l umilească, să îl târască pe la Poliție, să îl aducă cu mascații din aeroport, să facă tot ce pot pentru a-l pune în situații umilitoare și stânjenitoare pe premierul României, astfel încât acesta să își dea demisia. Știu ca nu au altă șansă și atunci o să îi interzică să meargă în clădirea Guvernului, așa cum mie, deputat al României, cred că pot să îmi interzică să merg în Parlament și să îmi exercit funcția de deputat, calitatea de deputat”, a declarat, miercuri seara, Sebastian Ghiță la România TV.

Din Turcia, tot într-o intervenţie televizată, Victor Ponta i-a luat apărarea fostului său coleg de partid, Sebastian Ghiţă. Interdicţia impusă de procurori deputatului de a nu mai merge în Parlament seamănă cu o dictatură, consideră premierul.

N-am auzit niciodată, în istoria unei democraţii, ca unui membru al Parlamentului să îi fie interzis să se ducă la Parlament. Mie mi se pare absolut, fundamental, împotriva regulilor democraţiei. Într-o ţară democratică, nu ştiu dacă România mai este o ţară democratică, dar într-o ţară democratică o decizie a unui procuror poate fi cenzurată de un judecător”, a spus Victor Ponta la România TV.

Sebastian Ghiţă îi acuză pe liberali că se folosesc de procurorii anticorupţie pentru a răsturna guvernul.

Lucrurile mi se par grave. Tot ce am văzut eu în ultimele două săptpmâni (...) mi se pare un plan menit să îl discrediteze pe premier și să-l facă să își dea demisia. Un grup de oameni influenți se chinuie să folosească procurorii pentru a aduce PNL la guvernare”, a acuzat Sebastian Ghiță, joi dimineață, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Deputatul spune că va solicita Comisiei de control al SRI să verifice numărul politicienilor interceptaţi în timpul campaniilor electorale: „O să vedeți câți politicieni au fost ascultați pe perioada campaniilor și premergatoare campaniilor, cu mandate de siguranță națională și mandate ale procurorilor”.

Sebastian Ghiţă susţine că are probe care demonstrează abuzurile anchetatorilor şi are de gând să le trimită procurorului general. Teoria lui Sebastian Ghiţă este că procurorii că execută comenzi politice pentru a-l compromite.

Sebastian Ghiţă este contrazis, însă, de colegul său din comisia de control SRI, Cezar Preda.

Ceea ce a spus dl. Ghiţă, după părerea mea, e o încercare nefericită de a discredita munca comisiei. Păi dacă era vreo suspiciune a dlui Ghiţă că ar exista asemenea oameni politici, de ce nu a pus această întrebare până acum? (...) Nu-mi dau seama unde anume a vrut să ajungă dl. deputat Ghiţă ... Cert este că este într-o situaţie specială şi atunci declaraţiile, toate declaraţiile oamenilor aflaţi în situaţii speciale trebuie sa le citeşti în cheia situaţiei lor”, a declarat Cezar Preda, deputat PNL, la Digi24.

Consiliul Superior al Magistraturii a reacţionat imediat la acuzațiile la adresa procurorilor ale deputatului Sebastian Ghiță.

„Ca urmare a afirmaţiilor domnului Sebastian Ghiţă, (...) preşedintele CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei şi imparţialităţii sistemului judiciar”, anunță un comunicat din partea CSM.

Nu există un punct de vedere din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar este ştiut faptul că reprezentanţii instituţiei nu comentează declaraţiile celor pe care îi cercetează. Şi purtătorul de cuvânt al SRI a transmis că serviciul nu comenteaza în niciun fel afirmaţiile oamenilor politici.  

Citiți și:

EXCLUSIV. S. Ghiță, mecanism piramidal pentru fraudă la prezidențiale. Martor: Victor Ponta era la curent
Afacerile pentru care este anchetat Sebastian Ghiță
SMS pentru S. Ghiță de la I. Herțanu. C.T. Popescu: Este echivalentul îmbrățișărilor și săruturilor între mafioți”
C. T. Popescu: Ghiță e echivalentul lui Dan Voiculescu și Traian Băsescu în anii '80
Procurorii DNA au extins sechestrul pe averea lui Sebastian Ghiță
Gheorghe Iancu, despre cazul Sebastian Ghiță: Nu poți elimina un deputat din Parlament
Augustin Zegrean, despre măsura procurorilor ca un parlamentar să nu exercite funcţia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...