Scriitori din închisoare. Condamnații pentru corupție care scriu cărți pentru a-și reduce pedeapsa

Data publicării:
antonie solomon scriitor carte

Primele două cărţi de economie ale fostului primar Antonie Solomon au primit acordul pentru a fi tipărite şi în curând vor ajunge pe piaţă.

„Au fost tipărite în 300 de exemplare şi vor apărea pe piaţă în această lună. Am înţeles că oricum autorul nu vrea să facă neapărărat o afacere din asta”, spune Aurel Popa, reprezentantul editurii care tipărește cartea.

Craiovenii au rămas surprinşi că Antonie Solomon s-a apucat de scris. În orice caz, nu sunt prea interesaţi de creaţia lui.

Antonie Solomon nu este primul deţinut care şi-a descoperit talentul literar cand a ajuns după gratii. Şi Dinel Staicu a scris o carte în închisoare. Reprezentanţii editurii care a publicat-o spun că o vor retipări. Motivul: cererea mare!

A scos o carte foarte interesantă si mai multe brosuri. Acea carte se vinde. Am făcut 400-500 de exemplare, deja sunt librării care mi-o cer”, spune Aurel Popa.

Singura librărie care o are la raft spune însă că nu reuşeşte să o vândă.

„Am avut cinci, de câteva luni şi mai avem două, nu e o carte foarte vândută”, spune Ildicko Mărgărit, reprezentanta librăriei.

Interesul pentru scris are şi un obiectiv practic. Pentru fiecare carte publicată, un deţinut scapă de o lună de închisoare. Fostul premier Adrian Năstase a scris de pildă, după gratii, trei cărţi, iar pedeapsa i-a fost redusă cu 105 zile.

„Este vorba despre o reducere sau se acordă sau se consideră executate 30 de zile pentru o lucrare ştiinţifică sau, mă rog, o lucrare scrisă”, spune avocatul Radu Marin.

Fostul primar al Craiovei a fost încarcerat anul trecut după ce Curtea Supremă de Justiţie l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru corupţie. Magistraţii au stabilit că Antonie Solomon a primit 50.000 de euro mită pentru a-l ajuta pe omul de afaceri Cornel Penescu să construiască un magazin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri