Sebastian Ghiță despre perchezițiile la firma fratelui său: E posibil ca procurorii să fi fost direcționați pe o pistă greșită

Data publicării:
PERCHEZITII 22-2

Astăzi am fost sunat din presă înainte să înceapă percheziţiile. Probabil că se ştia în presă de subiect. După ce m-a sunat presa am încercat să aflu mai multe detalii. Din câte am înţeles, doresc să obţină nişte documente despre un proiect în care a participat şi această firmă şi eu sunt convins că nu s-a întâmplat nimic grav acolo şi că oamenii se vor lămuri”, le-a declarat Sebastian Ghiță jurnaliștilor.

„Nu-mi dau seama dacă nu cumva un denunţ al unor oameni care doresc să scape de anumite fapte nu i-a făcut pe procurori să meargă şi să verifice alte piste şi alte zone”, a adăugat el.

Percheziţii la firma fratelui lui Sebastian Ghiţă

Procurorii DNA au făcut mai multe percheziţii şi la o firmă din Voluntari, Ilfov, care operează în domeniul instalaţiilor electrice. Anchetatorii au suspiciuni privind fapte de deturnare de fonduri europene.

Firma 2K Telekom a fost înfiinţată de Sebastian Ghiţă, dar este controlată de fratele lui, Alexandru. Proiectul suspectat de procurorii DNA a fost încheiat în 2013, între această firmă şi Ministerul Educaţiei, cu finanţare europeană. Contractul a avut o valoare de 119.840.000 de lei, fără TVA, o perioadă de implementare de şase luni şi una de mentenanţă de cinci luni. Proiectul prevedea conectarea a 2.446 de şcoli la internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri