Sebastian Ghiţă, despre sechestrul pus de procurori pe conturile sale bancare

Data publicării:
Sebastian Ghita-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

Toţi au fost chemaţi azi, din nou, a DNA Ploieşti. Primul care a trecut prin faţa procurorilor a fost deputatul Sebastian Ghiţă.

Dialog reporteri - Sebastian Ghiţă:

„Sechestrul este pus pe imobilele dumneavoastră, pe conturile bancare?

Şi, şi. Şi pe imobile şi pe sume.

Pe toată averea dumneavoastră?

Nu, este o sumă ce vizează prejudiciul din dosar, nu o ştiu astăzi.

E vorba despre cele 10 milioane de care s-a vorbit iniţial?

Înţeleg că prejudiciul este undeva la 2 milioane de euro”.

Dialog reporteri - Iulian Herţanu cumnatul premierului Victor Ponta:

„V-aţi folosit vreodată de numele premierului?

Niciodată”.

Cel mai bogat dintre inculpaţii din dosarul cumnatului premierului Victor Ponta este, de departe, deputatul Sebastian Ghiţă. Potrivit declaraţiei sale de avere, postată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, acesta are în proprietate un teren, un apartament, bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 17 milioane de euro. La toate acesta se mai aducă 24 de milioane de euro bani în conturi şi investiţii directe de peste 100 de milioane de euro.

Nici preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma nu este o persoană săracă. Datele din declaraţie de avere arată că acesta are patru terenuri, două case, două apartamente, bijuterii în valoare de 8.000 de euro, 10 conturi bancare în care se se regăsesc sumele de 23.000 de dolari şi 40.000 de lei. Mircea Cosma a avut suficienţi bani ca să facă şi împrumuturi. 100.000 de euro au ajuns la apropiaţii săi.

Un alt inculpat celebru din dosar este fiul lui Mircea Cosma, deputatul Vlad Cosma. Averea acestuia constă într-un apartament, o casă şi bijuterii care valorează 10.000 de euro. Vlad Cosma a fost şi el un om săritor. A acordat împrumuturi de 30.000 de lei şi 91.000 de euro. Deputatul a trecut în declaraţia de avere şi datorii care ajung la suma de 25.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri