Senatoarea Florina Jipa, care l-a miruit pe Şova, a demisionat din UNPR, pentru că nu a fost susţinută la CCR

Data publicării:
jipa crop

 

Judecătoarea Mona-Lisa Neagoe a obținut 6 voturi "pentru" și 82 voturi "împotrivă", în timp ce Ruxandra Florina Jipa a avut 8 voturi "pentru" și 80 voturi "împotrivă".

"Deoarece niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi, Biroul permanent al Senatului va stabili la proxima ședință procedura de reluarea numirii unui judecător la Curtea Constituțională", a precizat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Discutarea și votul asupra celor două candidaturi au avut loc fără raportul Comisiei juridice, care nu a fost depus.

Ruxandra Jipa a anunţat, luni, în plenul Senatului, că a demisionat din UNPR, reproşându-le colegilor din partid că nu au susţinut-o pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Inițial, la Comisia juridică a Senatului și-a înscris candidatura pentru un loc de judecător la CCR, pe lângă Mona-Lisa Neagoe și Ruxandra Jipa, și Ioan Chelaru.

La audierile din comisie, Chelaru nu s-a prezentat, membrii comisiei motivând că acesta este internat în spital. Senatorii din comisie au votat toate cele trei candidaturi, niciuna neîntrunind numărul de voturi necesar. Ulterior, dosarul de candidatură al lui Ioan Chelaru a fost retras.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri