Şocul „Colectiv” la Spitalul Floreasca. Dosar penal dacă se va descoperi că Unitatea de Arși nu a fost folosită 

Data publicării:
Spitalul Floreasca agerpres 7071217 1

„Există o evidentă neconcordanţă între documentele comunicate în ianuarie, respectiv în martie 2016 de către Spitalul Floreasca şi cele anunţate ieri de Ministerul Sănătăţii. Există, de altfel, neconcordanţe chiar şi în aceste documente, în cadrul lor, şi am hotărât, în acest cotnext, că e important să clarificăm ce s-a întâmplat de fapt în această unitate. A fost folosită, parţial sau total, sau nu? Inclusiv dacă această unitate a fost folosită parţial ridică un semn de întrebare. Este concepută, din câte întelegem cu toţii, de a folosi toate acele facilităţi ca pacienţii să aibă într-un loc tot ce le este necesar, iar în ianuarie Spitalul Floreasca ne spunea că era complet dotată şi fucnţională la bloc operator şi la saloanele pacienţilor. Iar în martie spunea ceva diferit, începea să nuanţeze. Ieri am avut o informaţie cu totul diferită, deci lucrurile au evoluat într-un sens în care cele două seturi de date se contrazic flagrant”, a explicat, într-o intervenţie la Digi 24, şeful Corpului de Control al primului ministru, Valentin Mircea.

„Am vorbit de posibila implicare a organelor de cercetare penală pentru că doar ele pot clarifica cine a fost operat şi dacă acea operaţie a avut cu adevărat loc. Corpul de Control (al Guvernului) şi orice organ de cercetare administrativă are anumite limite în ceea ce poate să facă. Nu poate, de exemplu, să ceară datele pacienţilor. (...) O minciună este un fapt care trebuie să fie imputat celor care au săvârşit-o”, a completat Valentin Mircea. 

„Dacă nu vom putea lămuri la acest nivel, avem o obligaţie legală, dacă sesizăm posibile infracţiuni, să anunţăm parchetul”, conchide şeful Corpului de Control al Guvernului.

Secţia a intrat în atenţia opiniei publice după ce nu a putut fi folosită în tratarea răniţilor în incendiul din clubul colectiv, deşi s-au investit aproape nouă milioane euro şi fusese inaugurată cu câteva luni înainte. 

Trei inaugurări

De altfel, cea de-a treia inaugurare a avut loc acum două săptămâni pe 20 aprilie. O zi mai târziu, Ministrul Sănătăţii a mers în vizită la Clinica pentru Arşi grav. Nu a găsit pe nimeni la serviciu.

„Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne fereşte, se întâmlă o nenorocire în Bucureşti sau în ţară, acest bloc nu funcţionează la întreaga lui capacitate. Barocamera nu funcţionează nici în acest moment. Personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituţiei. Din acest moment domnul director medical, domnul dr. Sorin Păun preia conducerea acestei instituţii. Îmi va transmite când va fi funcţional acest bloc în totalitate”, a spus Patriciu Achima Cadariu. Şi a adăugat că a primit „explicaţii abracadabrante” pentru faptul că secţia este în continuare închisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri