Sorin Oancea, proprietar B1 TV, a fost audiat la DNA în dosarul lui Ludovic Orban

Data publicării:
160419 oancear 001 INQ Octav Ganea

Actualizare 13:00. Sorin Oancea a plecat de la DNA. „O văd ca o răfuială politică”, a spus el.

„Am declarat că am avut mai multe discuții cu Ludovic Orban. Am declarat că n-am avut nicio discuție cu el despre bani sau condiții comerciale”, a mai spus proprietarul B1 TV.

Sorina Oancea a mai spus că ultima întâlnire cu Ludovic Orban a fost în vinerea de dinainte de a fi chemat la audieri și pus sub control judiciar.

„N-am discutat niciun moment despre nicio sumă de bani, pentru că e ilegal”, a spus el.

Patronul televiziunii a adăugat că, după ce Ludovic Orban s-a prezentat la DNA, nu s-a mai întâlnit cu el. „Cât timp sunt martor, iar el suspect, n-are voie”, a precizat el.


Am fost chemat în calitate de martor. Presupun că e vorba de dosarul lui Ludovic Orban”, a spus Sorin Oancea, adăugând că a vorbit cu fostul candidat PNL: „Evident. Cu toți oamenii politici.”

Întrebat dacă i-a cerut bani lui Ludovic Orban, el a răspuns că „niciodată.” Proprietarul B1 a spus că la televiziunea sa „nu se plătesc”, emisiunile electorale.

„Acuzațiile sunt la Orban, nu la noi”, a mai spus el.

Sorin Oancea a mai spus, referitor la declarațiile lui Cozmin Gușă despre legea finanțării partidelor, că „este proastă, să te oblige ca televiziune particulară să faci campanie, dar nu depinde de noi.” 

Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

DNA a anunțat că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Ludovic Orban.

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale.

Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea. Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, susțin procurorii.

Tot în această dimineață a fost chemat la DNA și Cozmin Gușă, acționar majoritar al Realitatea Media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri