Sorin Roșca Stănescu: „Mi-am făcut bagajele și mă pregătesc de drum”

Data publicării:
sorin rosca stanescu srs 5531956-Mediafax Foto-Octav Ganea-2

FOTO: MEDIAFAX

„Am aflat că sunt condamnat penal. La închisoare. Fără suspendare

Mi-am făcut bagajele şi mă pregătesc de drum. Înainte însă doresc să le transmit tuturor celor care mă cunosc, dar şi cetăţenilor care nu mă cunosc câteva gânduri.
În urmă cu opt ani am fost implicat în faimosul dosar Rompetrol. Acesta are trei mari capitole. Piaţă bursieră, creanţă Libia şi nereguli identificate de procurori privind modul în care a fost organizată societatea. În ceea ce mă priveşte, am fost cercetat penal pentru “informaţii privilegiate”, de care aş fi beneficiat cu ocazia emisiunilor de acţiuni Rompetrol. Atunci, am achiziţionat acţiuni nu la 80 de lei, preţul de la lansare, ci mult mai târziu, la 120 lei, numărându-mă printre cele câteva mii de persoane care au cumpărat. Mai târziu, am vândut acţiuni nu la preţul cel mai mare la care au ajuns ele, ci la un preţ cu o treime mai mic. În urmă cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal şi în scris, unora dintre noi, cei implicaţi în achiziţionarea acţiunilor pe bursă, că prezumtiva infracţiune s-a prescris. Am fost întrebaţi dacă dorim să uzăm de prescripţie. Toţi, inclusiv eu, am declarat că nu şi că dorim să ne judecăm până la capăt.
În urmă cu circa doi ani s-a dat o sentinţa de achitare. Conform instanţei, eram toţi nevinovaţi. Motivarea a fost redactată abia după aproape un an.
În acest an Procuratura a făcut apel şi am fost din nou judecaţi. În ceea ce mă priveşte, nu am invocat, în niciun fel, prescripţia. Procurorul de instanţa a făcut-o însă. La termenul la care s-a judecat acest proces la Curtea de Apel, el a cerut instanţei că constate că faptele s-au prescis. Eu, prin apărătorul meu, am solicitat că procesul să se judece, să se constate că sunt nevinovat, confirmându-se astfel decizia primei instanţe.
Astăzi am aflat că sunt condamnat, astfel încât mă pregătesc pentru a mă duce la penitenciar. Începând de mâine, voi fi dincolo. Şi voi încerca să mă adresez de acolo, când şi cum voi putea, opiniei publice”.

Pedepse cu executare în dosarul Rompetrol. S.R. Stănescu, condamnat la închisoare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri